Angajaţii RAAN, în pericol de a rămâne fără contract colectiv de muncă

625

Tergiversarea negocierilor privind semnarea noului contract colectiv de muncă al salariaţilor de pe platformele industriale din judeţul Mehedinţi ale Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) pune în pericol stabilitatea socială şi funcţionarea normală a acestora.

Actualul contract colectiv de muncă îşi pierde valabilitatea în luna martie şi conform reglementărilor un nou document trebuie semnat cu 45 de zile înainte de expirare. Situaţia este cauzată de lipsa unui buget în baza căruia sindicaliştii să-şi fundamenteze strategia şi să-şi stabilească nivelul de salarizare. E drept, bugetul RAAN depinde de planul de reorganizare al RAAN (aflată în insolvenţă) care ar fi trebuit să fie validat deja de creditori şi înaintat unei instanţe judecătoreşti, lucru care nu s-a făcut până acum. Marţi s-a stabilit un calendar al negocierilor ce va fi adus la cunoştinţa adunării creditorilor în speranţa că procedând astfel va urgenta semnarea contractului colectiv de muncă.
În luna decembrie 2013 un număr de 220 de locuri de muncă au fost disponibilizate. Au mai rămas aproximativ 2.400 de angajaţi. Administraţia are obligaţia să le asigure acestora salarii decente, în funcţie de muncă.
La adresa noii conduceri a RAAN se fac acuze că aceasta dă dovadă de indiferenţă atât faţă de salariaţi, cât şi faţă de funcţionarea la parametri a sucursalelor RAAN – Termocentrala Romag-Termo şi Uzina de apă grea Romag-Prod din localitatea Halânga.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here