Angajaţii Protecţiei Copilului, ajutaţi de sentinţa judecătoarei Zamfirescu

193

tribunal 3Salariaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au câştigat în instanţă drepturile din Contractul colectiv de muncă de care fuseseră privaţi anul trecut.

Aceştia consideră că nu doar sindicaliştii au avut un aport în această victorie, ci, în primul rând, judecătoarea Elena Zamfirescu de la Tribunalul Gorj, cea care le-a dat câştig de cauză; Curtea de Apel Craiova a confirmat, practic, spusele oamenilor, menţinând drept validă soluţia dată de aceasta.

În timp ce sindicaliştii se mândresc cu faptul că datorită lor s-a câştigat procesul, unii angajaţi ai DGASPC Gorj susţin că meritul îi aparţine celei care a judecat această cauză şi anume judecătoarei Elena Zamfirescu. “Sindicatele s-au implicat în această cauză, nu putem nega, dar meritul adevărat este al judecătoarei Zamfirescu. Numai profesionalismul şi verticalitatea dumneaei ne-a ajutat să ne recuperăm drepturile. Curtea de Apel Craiova a menţinut sentinţa dată de judecătoarea Elena Zamfirescu, deci vă daţi seama că nu mă înşel când spun că ei i se datorează totul. Îi suntem recunoscători”, mărturiseşte Marina Roman, consilier superior în cadrul DGASPC Gorj.

Liderii sindicali confirmă spusele salariaţilor

Pentru salariaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj câştigarea procesului a însemnat o mare bucurie, cu atât mai mult cu cât veniturile lor au scăzut semnificativ în ultimul an. Pentru ei, persoana care le-a dat câştig de cauză a devenit Scan0001 1ca un „înger păzitor” şi nu contenesc în a-i mulţumi. Şi liderul sindical Nicolae Pasăre recunoaşte că dacă dosarul nu ar fi ajuns la un judecător bun, nu exista siguranţa câştigării procesului. „A fost o speţă grea şi am avut noroc că dosarul a ajuns la un judecător care a dovedit că este profesionist. Şi eu sunt de părere că verticalitatea şi profesionalismul judecătoarei Elena Zamfirescu ne-a ajutat să câştigăm. Şi aţi văzut şi dumneavoastră şi Curtea de Apel Craiova a confirmat acest fapt”, explică Nicolae Pasăre, preşedintele Sindicatului Salariaţilor din DGASPC Gorj. În ceea ce priveşte recuperarea banilor, deja o parte dintre aceştia au intrat pe cardurile salariaţilor, restul urmând a fi daţi eşalonat. Chiar dacă vin eşalonat, aceşti bani sunt foarte importanţi pentru angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, salariile lor fiind acum de doar câteva sute de lei. În total, fiecare angajat trebuie să primească între 2.000 şi 3.500 de lei, sume pe care, susţin ei, nu le-ar fi primit dacă nu ar fi fost judecătoarea Elena Zamfirescu, cea care le-a dat câştig de cauză.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here