Angajaţii Primăriei Logreşti, în imposibilitatea de a-şi lua salariile

344

salariatii primarieiToţi cei 20 de salariaţi ai Primăriei Logreşti nu şi-au luat salariile aferente lunii august datorită faptului că Prefectura judeţului a blocat conturile administraţiei locale.Acest lucru a fost decis din cauză că Primăria Logreşti rămăsese singura din Gorj care încă nu-şi aprobase noua organigramă.

Primăria Logreşti, cea care rămăsese unica din Gorj care nu aprobase noua organigramă şi nu obţinuse avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), şi-a avizat duminică noul format al posturilor instituţiei, în urma intervenţiei conducerii Prefecturii Gorj. Data limită pentru finalizarea demersului privind stabilirea noilor organigrame era 16 august, însă trei primării din judeţ, respectiv Glogova, Prigoria şi Logreşti nu îndepliniseră termenul. Primele două dintre acestea au reuşit aprobarea organigramelor în urmă cu nici două săptămâni, însă Logreştiul a făcut acest lucru abia duminica trecută, pe 19 septembrie, şi doar la intervenţia reprezentanţilor Prefecturii.

„Am aprobat duminică noua organigramă în prezenţa subprefectului Marcel Romanescu şi a altor doi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului. Aceştia au ţinut să fie prezenţi în urma solicitării noastre către conducerea instituţiei de a-l convinge pe primar să voteze noua organigramă”, a declarat Elena Amza, viceprimarul comunei Logreşti.

Conturi blocate de Prefectură

În urma amânării votării noii organigrame a Primăriei Logreşti, salariaţii acesteia s-au trezit cu conturile blocate astfel că pe data de 9 septembrie, în ziua de salariu a acestora, ei nu şi-au luat leafa aferentă lunii august. Astfel, angajaţii sunt nevoiţi să aştepte deblocarea conturilor de către Prefectură pentru a intra în posesia salariilor. „Credem noi că ni le vor debloca abia atunci când primarul se va duce cu noua organigramă la Bucureşti spre a primi avizul ANFP. Proiectul de hotărâre a fost semnat luni, iar acum, evoluţia situaţiei depinde în totalitate de primar”, a mai spus Elena Amza.

O aprobare cu probleme

Până la aprobarea finală a noii organigrame, cei 11 consilieri au avut mult de furcă cu convingerea primarului de a o aproba. Prima şedinţă de Consiliu Local în care era inclusă şi aprobarea organigramei a fost pe data de 13 august, însă decizia a fost amânată. „A urmat apoi o şedinţă extraordinară pe data de 20 august, în care erau cuprinse şi rectificarea bugetară şi aprobarea organigramei. De această dată, primarul şi consilierii din partidul său s-au ridicat şi au părăsit sala de şedinţe. Necesitatea aprobării ne-a făcut ca, pe mine şi alţi şase consilieri, să luăm decizia de a face un raport către Prefectură. Ei sunt cei care ne-au ajutat, că altfel nici în ziua de azi nu aveam aprobarea organigramei”, a adăugat viceprimarul de la Logreşti.

Primarul i-a dat în judecată

Din spusele Elenei Amza, în urma intervenţiei pe lângă prefect pentru a aproba noua organigramă în şedinţa de Consiliu Local de duminică, primarul, Ion Băluţă, a acţionat în judecată întreg Consiliul Local: „De fapt, el dacă vroia să ne dea în judecată trebuia s-o facă doar în cazul a şapte consilieri şi nu a tuturor celor unsprezece. Cred că acest lucru s-a produs dintr-o eroare. În procesul deschis, primarul ne acuză că datorită nouă, celor şapte consilieri, nu a fost aprobată organigrama în prima şedinţă de pe 13 august. De asemenea, el ne acuză că am fi fost rău-voitori”.

Posturile rămân la acelaşi număr

Chiar dacă au fost nevoiţi să întocmească noi organigrame în urma deciziei luate la nivelul Guvernului, de la Primăria Logreşti nu va pleca nici un angajat. Numărul de posturi existent a fost şi va rămâne de 22, însă doar 20 sunt ocupate, două fiind vacante. Dintre cele două posturi vacante, unul este de personal contractual şi a devenit vacant în urma decesului celui care îl ocupa, iar al doilea post vacant din Primăria Logreşti este al contabilului care a plecat să lucreze în străinătate încă de anul trecut.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here