Angajaţii Primăriei Alimpeşti, în casă nouă din primăvară

361

Elena Mosor, primăriţa din Alimpeşti, a anunţat, la final de an, că reabilitarea primăriei pe care o conduce, investiţie realizată cu fonduri europene, este pe ultima sută de metri. Şefa autorităţii locale susţine însă că angajaţii instituţiei se vor muta în clădirea astfel reabilitată şi modernizată abia în primăvară, pereţii fiind încă neuscaţi, iar grădina încă neamenajată.

Primăria Alimpeşti a reuşit astfel să acceseze mai multe proiecte cu fonduri europene, ultimele privind însă chiar modernizarea unor drumuri agricole, reabilitarea clădirii primăriei, modernizarea şi dotarea căminului cultural şi realizarea unor parcuri pentru copiii din comună.
În ce priveşte primăria, Mosor susţine că proiectul este aproape gata, angajaţii urmând să se mute în incinta instituţiei în următoarele luni, clădirea fiind reabilitată şi proaspăt zugrăvită. “Mai trebuie să se realizeze nişte investiţii de mică amploare. Şi acestea privesc mai mult curtea primăriei, unde va fi înlocuit gardul actual cu unul din tuia, dar şi alte aspecte de mai mică importanţă. Ne vom muta înapoi în primărie, abia în primăvară”, a declarat Elena Mosor.

MOSOR_ELENAConac, sediu de instituţie
Conacul boierului Codreanu sau clădirea în care și-au desfășurat, în ultimele decenii, activitatea angajații Primăriei Alimpești, nu a fost, până acum, reabilitată. Au mai fost făcute aici doar lucrări de întreținere, însă reabilitarea nu putea fi realizată până nu era rezolvată problema clădirii: la sfârșitul anului 2013, comunitatea devenind în cele din urmă proprietara de drept a clădirii, după un proces destul de lung. Grație unei finanțări din fonduri de la Uniunea Europeană, clădirea cu un aspect arhitectural extraordinar a intrat în reabilitare.
Primăria Alimpești face parte din GAL Parâng și astfel au putut fi accesate fondurile necesare lucrărilor. Proiectul pentru care s-a obținut finanțarea de peste 180.000 euro a cuprins și modernizarea și dotarea Căminului Cultural.
Din bani europeni s-au mai luat dotările necesare şi pentru două parcuri de copii, echipamentul necesar pentru pompierii voluntari şi costume populare.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here