Angajaţii Minprest, lăsaţi pe jos! – CEO ameninţă firma miliardarului Bădescu cu rezilierea contractului

528

Printr-o adresă transmisă, săptămâna trecută, societăţii Transport Public Urban Drobeta SA, de către conducerea Complexului Energetic Oltenia, reprezentanţii firmei care au câştigat licitaţia privind transportarea angajaţilor aparţinând CEO, la şi de la locul de muncă, sunt avertizaţi că dacă mai iau în mijloacele de transport şi călători din afara unităţii, autoritatea contractantă a serviciului va rezilia contractul în cauză. În acelaşi document se subliniază că Complexul Oltenia are informaţii potrivit cărora în mijloacele de transport ale firmei din Mehedinţi sunt transportate şi persoane care nu au calitatea de angajaţi ai CEO. Această adresă a creat însă adevărate nemulţumiri în rândul angajaţilor Minprest Serv Rovinari, societate aparţinând CEO, oamenii fiind îngrijoraţi că nu se mai pot deplasa la şi de la locurile de muncă, cu autobuzele şi microbuzele firmei din Mehedinţi, deoarece ei nu sunt angajaţi direcţi ai CEO.

Adresa emisă de CEO pe data de 12 iulie, şi ajunsă în timpul săptămânii trecute la subunităţile Complexului Oltenia, a creat vâlvă şi nemulţumiri printre salariaţi, în special de la Minprest Serv Rovinari. Cei de la UEF şi Medserv Min, ar fi în aceiaşi situaţie cu Minprestul, deoarece angajaţii societăţilor în cauză nu sunt salariaţi direcţi ai CEO. Oamenii au dreptate deoarece în adresa transmisă spre Transport Public Urban Drobeta SA se precizează că ,,persoanele care nu au calitatea de angajaţi ai CEO” nu mai pot călători în mijloacele de transport ale firmei din Severin, în caz contrar CEO va rezilia contractul cu firma în cauză. “Având în vedere că în ultima perioadă există informaţii că în mijloacele de transport sunt acceptate/transportate şi persoane care nu au calitatea de angajaţi ai CEO suntem nevoiţi să vă atragem atenţia, că acest fapt, dă dreptul autorităţii contractante de a considera ca necorespunzător prestarea serviciului, ceea ce va genera decizii de reziliere a contractului”, se precizează în documentul în cauză, cu completarea că “faţă de cele prezentate vă rugăm să luaţi, de urgenţă măsurile ce se impun în sensul evitării aspectului negativ menţionat anterior”. Documentul poartă semnătura lui Ciurel şi a directorului de Achiziţii al CEO, Grigorie Dădălău.
Minprest nu are bani în buget pentru transport
La Minprest Serv sunt 1251 de salariaţi din care aproximativ 400 sunt preluaţi din fostul CNLO. Cam 90% dintre angajaţii de aici sunt navetişti, oamenii venind şi plecând de la muncă cu mijloacele de transport de la Severin, fără loc, în picioare, între societate şi firma de transport existând un acord nescris de a transporta, în aceste condiţii, aceşti salariaţi. Acum navetiştii de la Minprest, pe baza avertismentului scris transmis de CEO firmei de transport, începând de astăzi angajaţii societăţii aflate sub umbrela CEO rămân pe jos. Salariaţii s-au revoltat deoarece salariile la Minprest sunt foarte mici, societatea nu are bani prevăzuţi în buget pentru transport şi, în concluzie, nimeni nu îi poate ajuta să ajungă la muncă şi să revină acasă.

Directorul Giorgi: “Nu putem interveni în acest caz. Nu există niciun acord mutual”
Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv, susţine că nu poate interveni însă în niciun fel pentru a rezolva problema salariaţilor. Acesta a menţionat că nu are prevăzuţi, în buget, bani pentru transport, şi că angajaţii se descurcau, până acum, singuri cu transportatorii, fără un acord mutual cu firma sau cu CEO. “Dacă oamenii nu au cu ce să vină la muncă, nu vin, dar noi locurile lor le putem ocupa oricând”, a declarat Giorgi, menţionând că navetiştii sunt în număr mai mic decât spun angajaţii şi că stau la mici distanţe de locurile de muncă. Giorgi menţionează că o parte veneau oricum cu câte o maşină, şi plăteau împreună combustibilul, iar cei care apelau la transportatori o făceau fără ca cineva de la Minprest Serv să intervină pentru ei la firma de transport. “În contractul colectiv de muncă nu avem prevăzuţi bani pentru transportul salariaţilor. Oamenii se descurcau cu transportatorii cum puteau, nu era problema noastră asta. Acum cu adresa asta de al CEO, nu ştiu ce să vă spun .. este o problemă internă”, a completat directorul Minprest Serv.

Bădescu a câştigat 4 miliarde de la CEO, în două luni
Nu se ştie de unde a izbucnit acum conflictul dintre conducerea CEO şi firma de transport a lui Bădescu, cu atâta mai mult cu cât licitaţia privind transportul salariaţilor Sucursalei Turceni a Complexului Energetic Oltenia pentru lunile martie şi aprilie, a fost câştigată de SC Transport Public Urban Drobeta SA, firmă aparţinând afaceristului mehedinţean. Aproape 4 miliarde de lei vechi i-a băgat CEO în buzunarul lui Bădescu pentru două luni de activitate la Sucursala Turceni a CEO, ca acum să avertizeze conducerea firmei că este la un pas de rezilierea contractului, în condiţiile în care cu mijloacele de transport ale firmei de transport erau duşi zilnic în mod gratuit şi angajaţii firmelor aparţinând CEO, gen Minprest, pentru care firma nu câştiga nimic. După acest avertisment, cu siguranţă însă, de astăzi în autobuzele şi microbuzele Transport Public Urban Drobeta SA nu va mai urca nici un angajat din “afara” CEO.
Anamaria Stoica

La RAAN, Bădescu a ameninţat cu rezilierea
Dacă la Gorj, conducerea CEO i-a transmis lui Constantin Bădescu că ar putea să îi rezilieze contractul, dacă nu respectă termenii contractuali, la Mehedinţi, afaceristul este cel care ameninţă cu rezilierea contractului, dar spre cei de la RAAN. Mai precis, societatea care a contractat în urmă cu mai mulţi ani serviciul de transport al angajaţilor Romag Prod de acasă, la locul de muncă, a ameninţat, cu câteva zile în urmă, că va rezilia contractul pe motiv că nu şi-a încasat banii pe mai multe luni. S-a dat şi un prim avertisment: autobuzele nu s-au prezentat să preia angajaţii din staţii într-o zi de lucru. Situaţia s-a deblocat, pentru moment, însă, întrucât societatea de transport care aparţine omului de afaceri severinean Constantin Bădescu ameninţă că dacă nu se va achita o parte din datoriile acumulate în ultimele luni la plata serviciilor, situaţia se va repeta, cu siguranţă. De altfel, omul de afaceri Constantin Bădescu, prin societăţile pe care le deţine în Drobeta Turnu Severin a pus sechestru pe sediul central al Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare în contul datoriilor pe care le are de recuperat prin diversele contracte. Avocatul Sorin Crudiu, cel care reprezintă atât societăţile omului de afaceri Constantin Bădescu cât şi alte firme din judeţele învecinate care au contracte cu RAAN, a declarat că valoarea datoriilor pentru care s-au instituit sechestre este de 200 de miliarde lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here