Angajaţii din sănătate recuperează liberele din luna mai

120

Angajaţii din sistemul sanitar şi cei ai instituţiilor din domeniul sănătăţii au început recuperarea zilelor libere de 2 şi 3 mai. Salariaţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au lucrat sâmbăta trecută şi vor lucra şi pe 20 aprilie. La spitale, ca şi la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj, recuperarea celor două zile libere se face prin prelungirea programului de lucru cu câte o oră pe zi.

Pentru a se bucura liniştiţi de mini-vacanţa de 1 mai şi Paşti, bugetarii din sănătatea gorjeană au fost nevoiţi să recupereze zilele libere. La spitale, activitatea medicală se va derula în mod obişnuit chiar şi în zilele libere, însă personalul administrativ a început deja recuperarea acelor zile. „Personalul administrativ lucrează câte o oră în plus, zilnic, pentru a recupera cele două zile libere din luna mai. Personalul medical va lucra conform programului obişnuit, iar la UPU activitatea se desfăşoară non stop”, confirmă Cristian Vlădoianu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
Şi la Direcţia de Sănătate Publică Gorj s-a prelungit programul de lucru cu câte o oră. „Noi lucrăm până la ora 17:30 de luni până joi, iar vineri avem program normal, până la ora 14. Recuperarea celor două zile libere pe care le vom avea pe 2 şi 3 mai o facem astfel, lucrând câte o oră în plus”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Două sâmbete lucrate de salariaţii CJAS
Angajaţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj au ales să lucreze sâmbăta pentru a recupera cele două zile libere. Astfel, aceştia au lucrat pe data de 13 aprilie şi vor veni la serviciu şi pe 20 aprilie. „În două sâmbete recuperăm. Am lucrat sâmbăta trecută şi venim la serviciu şi în această sâmbătă”, confirmă Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
Bugetarii vor fi liberi începând cu data de 1 mai până pe data de 7 mai. Ei au primit două zile libere – 2 şi 3 mai – acestea trebuind să fie recuperate.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here