Angajaţii din Sănătate au salarii mai mari cu 25%

331

Întreg personalul medical beneficiază din 1 octombrie de majorarea salarială de 25%, în acest an banii fiind asiguraţi din economiile de la CNAS, făcute după implementarea cardului de sănătate. În perioada imediat următoare vor fi semnate acte adiţionale la actualele contracte pe care le au casele de asigurări de sănătate cu furnizorii de servicii medicale, astfel încât în noiembrie angajaţii din sistem vor primi primele salarii majorate.

Ministrul Sănătăţii a precizat că sunt asiguraţi banii pentru majorările salariale în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie. Spitalele vor semna cu casele de asigurări de sănătate, în luna octombrie, actele adiţionale privind sumele alocate creşterilor salariale. “Tot personalul medical va beneficia de această majorare, de la 1 octombrie. A fost făcută simulare pentru fiecare spital în parte. În acest an, sunt bani suplimentari, din economiile făcute după implementarea cardului de sănătate, deci din bugetul CNAS. Nu se iau bani din bugetele spitalelor”, a spus Nicolae Bănicioiu, citat de Mediafax.

În noiembrie se încasează salariile majorate
Federaţia Sanitas a negociat cu Guvernul creşteri salariale şi facilităţi pentru personalul din sistemul de sănătate. Graţie acestor demersuri, începând de luna viitoare, salariile din sănătate cresc cu 25%. „Majorarea intră în vigoare la 1 octombrie şi primele salarii mărite vor fi încasate la data de 15 noiembrie. Discuţiile le-am purtat noi, cei de la Sanitas, cu ministrul Sănătăţii şi cu preşedintele CNAS”, confirmă Valentin Popa, preşedintele Sanitas Gorj.
Pentru ca bugetele unităţilor sanitare să poată permite acordarea noilor salarii, este nevoie de încheierea unor acte adiţionale la actualele contracte cadru. Semnarea adiţionalelor se va face în următoarea perioadă, după cum confirmă conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here