Angajaţii din sănătate au lucrat în week-end

144

Sâmbătă, angajaţii din sistemul sanitar au recuperat liberul din data de 24 decembrie. Astfel, reprezentanţii spitalelor, cei ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi ai Direcţie de Sănătate Publică (DSP) au venit la serviciu şi la fel vor face şi sâmbăta viitoare. Au existat şi excepţii, în cazul celor care se aflau în concediu şi a salariaţilor Spitalului Orăşenesc Novaci, care au lucrat în zilele de 24 şi 31 decembrie.

Bugetarii care au avut o vacanţă prelungită în luna decembrie, bucurându-se de zile libere pe 24 şi 31 decembrie, au fost nevoiţi să se prezinte la lucru sâmbătă, 12 ianuarie. Astfel, în spitale, pe lângă obişnuitele gărzi, au mers la birou toţi angajaţii, aşa cum se întâmplă într-o zi obişnuită de luni. La fel vor face şi sâmbăta viitoare. „Sâmbătă am lucrat. S-a recuperat liberul din 24 decembrie şi s-a lucrat ca într-o zi obişnuită de luni. De asemenea, sâmbăta viitoare vom recupera liberul din 31 decembrie”, confirmă Robert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari. Şi salariaţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate au lucrat sâmbătă. Preşedintele CJAS Gorj, Daniel Bondoc a precizat că s-a lucrat program normal, la fel urmând a se proceda şi în weekendul viitor. Angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au lucrat şi ei sâmbătă, după cum confirmă şi purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.

Spitalul Novaci nu are ce să recupereze
La Spitalul Orăşenesc Novaci, sâmbătă au lucrat doar salariaţii care asigurau gărzile şi turele obişnuite. Restul angajaţilor au fost liberi, deoarece au lucrat pe data de 24 decembrie. „La noi s-a lucrat şi pe 24 decembrie şi pe 31, întrucât am avut foarte multe situaţii de realizat, fiind închiderea de an. astfel, la noi nu s-a pus problema recuperării zilei de 24 decembrie”, confirmă Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.
De asemenea, trebuie menţionat faptul că au scăpat de recuperare şi salariaţii din sistemul sanitar care se aflau în concediu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here