Angajaţii din Gorj ai SC Servicii Energetice Oltenia, la un pas de şomaj

579

Aproximativ 500 de salariaţi ai SC Servicii Energetice Oltenia SA, dintre care un număr important în Gorj, riscă să intre în şomaj în perioada următoare ca urmare a intrării în insolvenţă a societăţii. SC Servicii Energetice Oltenia SA a luat fiinţă în februarie 2012, cu acţionar unic Electrica SA. Până în 2012, societatea era o sucursală a Electrica Serv SA, care de asemenea este o filială a Electrica SA. Este o societate care are ca principal obiect de activitate mentenanţa în sistemul energetic. Raza de acoperire a societăţii este pe cele şapte judeţe pe care acţionează şi CEZ – Olt, Dolj, Teleorman, Argeş, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea.

SC Servicii Energetice Oltenia SA se găseşte într-o situaţie foarte gravă, administratorii societăţii solicitând insolvenţa, iar ANAF blocându-i conturile pentru contribuţii restante la bugetul de stat. Angajaţii acestei firme, aproximativ 500 la nivelul celor 7 judeţe, se tem că vor îngroşa rândul şomerilor şi acuză “ingineriile” puse la cale de “băieţii deştepţi” din Energie.

Falimentul, programat
Falimentarea societăţii, fosta Sucursală de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica (SISE) Oltenia a SC Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv SA Bucureşti, este una programată şi înseamnă un jaf la drumul mare. Mai puţin cunoscută de marele public, societatea în insolvenţă este astăzi o ruină a ceea ce a fost odinioară, şi anume cel mai mare prestator de servicii pe piaţa energetică naţională (Întreţinerea şi reparaţiile reţelelor de distribuţie a energiei electrice), deservind şapte judeţe. Acuzaţiile, foarte întemeiate, se îndreaptă spre managementul acestei societăţi. Cei care mai lucrează în societate spun că ar exista totuşi o cale de salvare: varianta privatizării, convenită cu FMI încă din 2011, soluţie neagreată însă de maeştrii păpuşari care trenează procedurile specifice pentru ca societatea să înregistreze datorii care ar îndepărta orice cumpărător.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here