Angajaţii DGASPC se perfecţionează la locul de muncă

181

O sută de salariaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj vor face cursuri de perfecţionare în următoarea perioadă. Costurile vor fi suportate de instituţie, reprezentanţii acesteia făcând demersuri pentru a diminua cheltuielile, în acest sens optându-se pentru perfecţionarea angajaţilor chiar la locul de muncă. Vor fi şapte domenii de perfecţionare, beneficiarii provenind atât din rândul funcţionarilor publici, cât şi din personalul contractual.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj se preocupă continuu de perfecţionarea salariaţilor săi. Chiar în următoarea perioadă vor începe mai multe cursuri pentru o sută de angajaţi ai DGASPC Gorj. “Chiar acum avem în plan să facem cursuri de perfecţionare continuă pentru 100 de angajaţi. Pentru a reduce costurile cu perfecţionarea salariaţilor din cadrul DGASPC Gorj, s-a propus ca în perioada următoare cei o sută de salariaţi să urmeze cursuri la sediul DGASPC Gorj cu lectori propuşi de către Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Timişoara, la un preţ de 600 lei pentru fiecare cursant”, a menţionat Laurenţiu Diaconescu, director executiv adjunct Strategii, Programe, Proiecte, Resurse Umane în cadrul DGASPC Gorj.

Şapte domenii de perfecţionare
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, angajaţii instituţiei care vor beneficia în acest an de cursuri de perfecţionare au la dispoziţie şapte domenii. Până la această oră s-a stabilit deja numărul participanţilor la fiecare curs. “Domeniile de perfecţionare şi numărul de cursanţi pe fiecare temă în parte sunt: „Managementul serviciilor sociale şi asistenţă socială” – patru funcţionari publici (f.p.) şi trei angajaţi pe funcţii contractuale (f.c); „Managementul de caz” – 7 f.p. şi 28 f.c.; „Protecţia şi drepturile copilului” – 14 f.p. şi 7 f.c.; „Asistenţă socială” – 6 f.p. şi 16 f.c.; „Comunicare şi relaţii publice” – un f.p. şi un f.c.; „Managementul resurselor umane din instituţiile publice” 2 funcţii contractuale; „Management financiar şi contabilitate bugetară” – 5 f.p. şi 6 f.c. Aceste cursuri de perfecţionare respectă, printre altele, Planul de perfecţionare a funcţionarilor publici din cadrul DGASPC Gorj pentru anul 2012, aşa cum a fost transmis Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici şi aprobat prin hotărâre a Consiliului Judeţean Gorj”, a explicat Laurenţiu Diaconescu, director executiv adjunct Strategii, Programe, Proiecte, Resurse Umane în cadrul DGASPC Gorj. Cursurile de perfecţionare pentru cei o sută de angajaţi ai DGASPC, care au fost selectaţi să participe la ele, încep în maxim două săptămâni, fiecare curs având o durată de şase zile. Organizatorii au preconizat că toate vor fi finalizate într-o lună.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here