Angajaţii Consiliului Judeţean, instruiţi la Sinaia pe bani europeni

159

150 de angajaţi ai Consiliului Judeţean Gorj vor participa la o serie de cursuri, menite să le îmbunătăţească pregătirea profesională. Cursanţii vor fi specializaţi în mai multe domenii: achiziţii publice, limbi străine, respectiv limba engleză, dezvoltarea proiectelor, evidenţa persoanelor şi, de asemenea, în managementul financiar al proiectelor şi în protecţia datelor cu caracter personal şi stare civilă.

Pe data de 23.04.2012, Consiliul Judeţean Gorj a semnat contractul de finanţare pentru proiectul intitulat „Consolidarea sistemului de formare continuă a angajaţilor Consiliului Judeţean Gorj şi a instituţiilor subordonate”, cofinanţat din Fondul Social European, în cadrul Programului Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013.

Valoarea proiectului
Valoarea totală a proiectului este de 781.500 lei (fără TVA), suma eligibilă nerambursabilă este de 765.870 lei, reprezentând 98% din valoarea totală. Cofinanţarea asigurată de către Consiliul Judeţean Gorj, în proporţie de 2%, este de 15.630 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni de la data semnării contractului de finanţare. “Obiectivul general al proiectului constă în creşterea eficacităţii Consiliului Judeţean Gorj şi a Direcţiei Comunitare Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Gorj şi a standardelor generale de cunoştinţe şi expertiză la nivelul funcţionarilor publici şi a personalului contractual”, a precizat Ionel Dobre, managerul proiectului.

Modul de instruire
De asemenea, managerul a precizat că numărul beneficiarilor de proiect, 150 de persoane angajate din Consiliul Judeţean Gorj şi Direcţia Comunitară Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Gorj vor participa la cel puţin un modul de instruire în domeniile: achiziţii publice, limbi străine, dezvoltarea proiectelor, licitarea şi managementul proiectelor, protecţia datelor cu caracter personal, stare civilă, evidenţa persoanelor. “Efectul acestui gen de proiect, contribuie la ceea ce înseamnă pregătirea resursei umane din aparatul administrativ, administraţia judeţeană şi locală”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Activităţi realizate
Până în momentul de faţă au fost achiziţionate echipamentele ce vor fi utilizate în cadrul proiectului, 8 laptopuri, 4 multifuncţionale, 2 videoproiectoare, 2 ecrane de proiecţie şi 5 aparate foto. Au fost, de asemenea, achiziţionate serviciile de audit financiar, materialele consumabile şi serviciile de publicitate.

8 programe de formare profesională
În prezent se află în derulare procedura de achiziţie publică (licitaţie deschisă) pentru serviciile de formare profesională pentru 8 programe de formare profesională ce vor fi derulate în perioada decembrie 2012 – octombrie 2013 în domeniile: formatori – mentori, achiziţii publice, dezvoltarea proiectelor, dezvoltarea proiectelor, limba engleză, protecţia datelor cu caracter personal, stare civilă, evidenţa persoanelor, afaceri europene şi managementul proiectelor europene. Au fost primite un număr 22 de oferte, evaluarea acestora fiind estimată a se finaliza la mijlocul lunii decembrie 2012. De asemenea vor fi formate clasele de cursanţi şi vor fi organizate primele sesiuni de instruire ce se vor derula în zona Sinaia – Buşteni.
Andrada Bărăitaru
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here