Angajații CEO, în a treia zi de grevă a foamei! ,,Stăm aici până ne ia salvarea!” Marius Budăi ,,a fugit prin spate”!

2611

* Deputații vor să le fure minerilor și energeticienilor drepturile conferite prin Legea 197!
* Unui grevist i s-a făcut rău

Cei 15 salariați ai CEO se află în a treia zi de grevă a foamei, în fața Ministerului Muncii condus de Marius Budăi. Ei care au recurs la acest protest extrem pentru ca legea 197 să fie aplicată și așteaptă acum, la Ministerul Muncii condus de Marius Budăi – de la PSD, să dea o decizie caselor de pensii să aplice legea! Ei nu cer favoruri!

Din păcate, Marius Budăi pedalează pentru schimbarea legii 197, modificări care-i lasă fără drepturi pe mineri și energeticieni, în speță fără beneficiile conferite de Legea 197.Întrebat dacă ministrul a mai venit să discute cu aceștia, Manu Tomescu a declarat: ,,Nu, a fugit prin spate domnul Budăi. Dar au venit la noi domnii George Simion, care a spus că ne susține, Radu Miruță care ne-a spus clar ce ne pregătesc oamenii în Comisia de muncă, și secretarul de stat Constantin Ștefan. Pentru noi, cel mai important lucru este să ne susțină oamenii, ai noștri. Joi, să fie cât mai mulți la protest, în Târgu-Jiu, că noi suferim și suntem aici pentru toți! Ce se întâmplă: vor să ne mai ia din drepturi, să nu beneficiem de toate prevederile, le e teamă că ne pricopsesc. Tu, ministrul muncii, ne lași fără loc de muncă, iar acelor oameni pe care îi dai afară și le închizi locurile de muncă, vrei să le iei și drepturile din lege! Cu pensia aia oamenii își vor întreține doi, trei membri ai familiei! Dar, până acum nu au spus asta. Nu au spus că trebuie să modifice. Este clar că mai vor să o aplice, că sunt beneficii mai multe…. Ăsta e ultimul tren, stăm aici până ne ia salvarea! Vom avea soarta lui Mintia, vom ajunge șomeri. Ce facem aici este o măsură disperată pentru că ei vor să țină legea blocată cu orice chip. Acum ne-a plecat un om, Augustin Bălășoiu, n-a rezistat, a căzut, abia și-a revenit, am turnat apă… Apoi, abia l –am convins să iasă din protest. este diabetic și cardiac.
(…)
Ne scot de pe normele lui 263, asta e în esență ce vor să ne facă. Nu se mai îndoiește nimeni că sunt rău intenționați. Si Weber și Manta, nici măcar n-au trecut pe la noi, la oamenii lor din Gorj pe care îi lasă batjocoriți de acest ministru al muncii. Cine îi mai crede după doi ani de minciuni?”, a transmis Manu Tomescu.

,,Nu ne dau voie în minister nici să ne spălăm pe mâini!”
Primarul sectorului 1, acolo unde își are sediul Ministerul Muncii, Clotilde Armand n-a fost în stare să le pună la dispoziția greviștilor nici măcar o toaletă ecologică. Prin urmare, angajații CEO au plătit din propriul buzunar și și-au adus toaleta modulară.
Mai mult, protestatarii de la Complexul Energetic Oltenia nu au voie să intre în minister nici să se spele pe mâini. ,,Asta suntem noi pentru țara asta. Așa ne tratează domnul Budăi. Asta spune tot despre un om”, a mai spus Manu Tomescu.
Mihaela C. Horvath

2 COMENTARII

  1. Si voi vreti pensii speciale pe necontributivitate?Cand primeati bani de muraturi ,porc de craciun si de toate sarbatorile era bine?Dece cu 13 ani mai devreme?

  2. Păi voi acum v-ați dat seama de caracterul lui weber, manta și rujan ? Ăștia v-au mințit cu sânge rece. Pe ei nu-i interesează decât burțile, buzunarele, afacerile, și manțogariile lor. PSD a devenit un partid al ciocoilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here