Angajaţii Centrului de Transfuzii din Târgu Jiu – Fără sporuri şi, probabil, fără salarii

234

transfuziiCei 14 angajaţi ai Centrului de Transfuzii din Târgu Jiu au rămas fără sporuri şi speră ca măcar salariile de bază să şi le ia la timp. Toate acestea sunt posibile din cauza faptului că bugetul pe acest an a fost cu trei miliarde de lei vechi mai mic. Potrivit şefei Centrului de Transfuzii, Maria Cazan, micşorarea bugetului înseamnă pierderea a 17% din banii care erau alocaţi salariilor. „În acest an bugetul a fost acordat cu trei miliarde de lei vechi mai puţin faţă de cât am cheltuit noi în anul 2008, aceasta însemnând, pentru drepturile salariale, cu 17% mai puţin.

Noi mai sperăm şi altceva, să fie o rectificare de buget şi să ne recuperăm aceste drepturi”, a declarat aceasta. Din cauza micşorării, lunile noiembrie şi decembrie precum şi jumătate din luna octombrie, cel mai probabil, nu vor fi plătite. „Începând cu luna iulie, pentru că suma dată de la nivelul Institutului Naţional de Transfuzii Sanguine s-a micşorat, a trebuit să reţinem sporurile pe care le avea fiecare din angajaţii noştri şi încercăm să ne asigurăm drepturile salariale, adică salariile de bază şi sporul de vechime, până la sfârşitul anului”, a completat doctorul Maria Cazan.

Prea ocupaţi pentru proteste
Momentan, cadrele medicale nu au protestat faţă de decizia de a se renunţa la sporuri, urmând ca în următoarele luni să primească doar salariul de bază şi sporul de vechime. Însă, angajaţii au ameninţat, totuşi, că vor anunţa SANITAS-ul şi forurile superioare. „Nu ştiu dacă vor încerca alte forme de manifestare pentru că noi suntem în număr atât de mic, nu ne putem exprima nemulţumirea. Sarcinile de serviciu nu ne permit iar noi, în primul rând, trebuie să avem grijă de oamenii cu suflet care vin să doneze sânge. Săracii angajaţi nu prea au timp să se ocupe de proteste. Noi sperăm să se remedieze aceste nemulţumiri ale salariaţilor”, a mai spus şefa Centrului de Transfuzii.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here