Angajaţii CE Turceni, ameţiţi cu prime cu iz electoral

205

Conducerea Complexului Energetic Turceni, judeţul Gorj, vrea să grăbească acordarea primelor din fondurile de salarii, în luna noiembrie.
Astăzi (n.r. 9 noiembrie) la sediul complexului, adiministraţia unităţii energetice şi reprezentanţii sindicatelor se întâlnesc în cadrul unei comisii paritare, în care se va pune în discuţie aprobarea acordării de prime pentru salariaţi, din economia realizată la fondul de salarii.

La dezbatere vor participă atât Marian Motocu, în calitate de director general, cât şi senatorul de PD-L Ion Ruşet, în acelaşi timp preşedintele Uniunii Sindicale Mine-Energie Jilţ-Turceni (USME), în calitate de lider sindical.

Este prevăzut ca fiecare angajat să primească o sumă cuprinsă între 400 şi 500 de lei, deşi, iniţial, au fost promise de către reprezentanţii salariaţilor sume de câte 1500 de lei pentru fiecare angajat. Astfel, pentru aceste prime, CE Turceni scoate la bătaie 20 de miliarde de lei vechi.
Acordarea de prime provenite din economiile făcute la fondurile de salarii este în sine, o prevedere a contractului colectiv de muncă încheiat la nivel de ramură la Complexul Energetic Turceni. Distribuirea acestora se face, în mod normal fie la finele anului, fie la sfârşitul fiecărui semestru. Însă, de această dată, surprinzătoare este graba cu care administraţia CE Turceni vrea să acorde aceste prime, până la sfârşitul lunii în curs.
În 2009, economia la fondul de salarii s-a realizat din reducerea zilelor de muncă în cariere. Dacă până în acest an ritmul de lucru era de 7 zile pe săptămână, datorită colapsului financiar în care se află sistemul minier şi energetic gorjean, s-a decis ca programul să fie redus la cinci zile lucrătoare pe săptămână.
Potrivit Protocolului încheiat între PSD şi PDL la începutul lui 2009, conducerea celor trei unităţi energetice din Gorj, printre care şi CE Turceni, revine democrat-liberalilor. Atât directori cât şi lideri sindicali din minerit şi energie sunt membri de partid PD-L.
Cristi IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here