Angajaţii Bazei de Tratament Săcelu, băgaţi în şomaj tehnic

308

Timp de o lună de zile, angajaţii Bazei de Tratament Săcelu, unitate aflată în subordinea Complexului Energetic Oltenia, vor sta acasă. Salariaţii au primit însă, abia ieri vestea proastă, de la directorul Ştefan Cherciu, care le-a explicat că vor începe 2015 cu şomaj tehnic. Salariaţilor nu li s-a explicat de ce au decis superiorii lor să-i ţină acasă cu 75%, dar, cu siguranţă, lipsa activităţii, în acest sector, a determinat luarea acestei măsuri. Baza de Tratament nu este însă singura structură a CEO care se aşteaptă la şomaj tehnic la început de an, UEF Motru şi chiar Minprest iau în calcul o astfel de măsură mai ales că anul trecut s-au confruntat cu situaţii similare la început de an. Chiar şi reprezentanţii Medserv Min spun că şomajul tehnic se va aplica şi pentru salariaţii de aici dacă CEO decide să oprească activitatea într-un sector în care sunt angrenaţi şi salariaţii unităţii din Târgu-Jiu.

Începutul de an îi găseşte pe angajaţii Bazei de Tratament Săcelu, unitate care nu a avut niciun fel de progres sub conducerea lui Ştefan Cherciu, în şomaj tehnic. Asta din lipsă de activitate, Baza de Tratament neavând contracte de onorat în toată luna ianuarie. Angajaţii unităţii au primit vestea proastă când au ajuns luni la muncă, Cherciu fiind cel care le-a comunicat că vor sta acasă până în februarie, perioadă în care vor primi 75% din salariu.
Problemele de la Săcelu au ajuns la urechea conducerii CEO abia la final de an, când şefii Complexului Energetic Oltenia au aflat din presă că directorul Cherciu discriminează salariaţii, la unii asigurându-le transport la locul de muncă şi retur iar la alţii nu.

Giorgi: “Noi avem comenzi dar ne putem aştepta şi la întreruperea activităţii”
Problema apărută la Săcelu este deocamdată singulară, deşi directorii subunităţilor CEO spun că la o decizie a structurii de întrerupere a activităţii îşi vor trimite oamenii, la rândul lor, în şomaj tehnic ori în concediu. Gabriel Giorgi, directorul Minprest, susţine că la unitatea pe care o conduce nu se pune în discuţie şomajul tehnic dar, pentru că anul trecut în februarie-martie, UCM Jilţ Nord a intrat în şomaj tehnic, şi salariaţii conduşi de el au intrat în întrerupere de activitate. “La noi nu este cazul acum pentru că Minprestul chiar are comenzi, dar, dacă vreun punct de lucru al CEO intră în şomaj tehnic iar noi avem lucrări acolo, intrăm şi noi în întrerupere de activitate”, a explicat directorul Giorgi.

Milosteanu: “Medserv Min nu intră în şomaj tehnic”
Şi directorul Medserv Min, Gheorghe Milosteanu, susţine că la unitatea pe care o conduce nu se pune în discuţie şomajul tehnic, dar totul se poate schimba dacă la vârful CEO se decide altceva. “Este prevăzut în contract că dacă se intră în şomaj tehnic pe unde prestăm noi şi angajaţii Medserv Min trag pe dreapta. Deocamdată nu ştiu să fie cazul de aşa ceva”, spune şi Milosteanu, bucuros că unitatea pe care o conduce a încheiat anul financiar pe profit.

Petrescu, obişnuit cu întreruperile
Nu este exclus însă ca la UEF Motru, unitate care se confruntă cu probleme financiare, angajaţii nefiind plătiţi la zi, să intre însă în şomaj tehnic. De altfel UEF-ul condus de Ilie Petrescu este obişnuit cu astfel de măsuri, angajaţii stând în anii trecuţi, perioade lungi acasă.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here