Angajată CFR, bătută pentru o barieră

259

O salariată a staţiei CFR Târgu-Jiu a fost lovită violent de către un tânăr, în dimineaţa zilei de sâmbătă, 5 decembrie, pentru că aceasta a coborât, în mod normal, bariera pe care o păzea, deoarece în zonă trebuia să treacă un tren. Individul, în stare de ebrietate, s-a arătat revoltat că a găsit bariera coborâtă la trecerea de nivel cu calea ferată, aflată la unul dintre capetele staţiei Târgu-Jiu, şi a încercat să schimbe situaţia. Gestul salariatei din cantonul CFR aflat lângă barieră de a stopa gestul necugetat al bărbatului a fost recompensat cu câţiva pumni în faţă dar şi cu agresarea verbală a angajatei. Agresorul şi alţi doi însoţitori au fugit apoi de la locul incidentului, femeia sesizând cele întâmplate la Poliţia TF şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Poliţiştii de la Transporturi Feroviare din incinta Gării Târgu-Jiu îl caută, de sâmbătă dimineaţa, atât pe agresorul anagajatei CFR cât şi pe ceilalţi doi indivizi care l-au însoţit pe acesta, asistând fără reacţie la agresarea Paulei Gârlea. Cadrele de poliţie, alături de victima agresiunii, i-au identificat deja pe cei trei, în urma vizionării unei înregistrări puse la dispoziţie de barul în care aceştia au consumat alcool înainte de comiterea faptei. Tinerii au petrecut în localul Tonic din Târgu-Jiu ceva timp, alături de câteva persoane de sex feminin, după care s-au îndreptat agale spre bariera păzită de Paula Gârlea. Femeia în vârstă de 41 de ani i-a identificat pe cei trei, după ce a vizionat înregistrarea, urmând acum ca poliţiştii să dea de urma acestora şi să îi tragă la răspundere pentru fapta comisă.

“Am fost şocată, în 20 de ani de muncă nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva”
Până însă la găsirea agresorului şi a celor care l-au însoţit, victima s-a adresat şi ITM Gorj deoarece a fost bătută în timpul serviciului, inspectorii acestei instituţii urmând să cerceteze felul în care a avut loc incidentul. De asemenea, luni, femeia s-a adresat şi Serviciului de Medicină Legală de la Târgu-Jiu, aceasta având faţa tumefiată şi un ochi vânăt. “Aştept să văd ce vor constata anchetatorii. Nici acum nu mi-am revenit.. Am fost şocată pentru că în 20 de ani de muncă nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva”, povesteşte Paula Gârlea. Angajata susţine că fapta s-a petrecut în dimineaţa zilei de 5 ianuarie pe la ora 4.00 dimineaţa. “Eu am coborât bariera pentru că primisem comandă de trecere a unui tren iar individul care m-a lovit l-am văzut că o ridicase. Am ieşit la el şi l-am întrebat ce face, în schimb el mi-a aplicat câţiva pumni în faţă. Mi-a aruncat şi telefonul mobil din mână, în momentul în care i-am spus că voi suna la poliţie. După ce m-a lovit a fugit”, a declarat femeia. Aceasta spune că agresorul şi cei doi care îl însoţeau aveau vârsta cuprinsă între 20 şi 25 de ani.

Siguranţa feroviară, pusă în pericol
Ridicarea barierei de către agresor şi trecerea incidentului cu vederea de către angajata CFR ar fi putut provoca un incident feroviar, un tren fiind anunţat în zonă. Paula Gârlea este păzitor de barieră în staţia CFR Târgu-Jiu la trecere de nivel de cale ferată, de două decenii. Nu ştie ca în aceşti ani vreun coleg de muncă să fi trecut printr-un incident similar.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here