Angajat al unei balastiere, accidentat grav

258

DSCF1485Un muncitor de 35 de ani de la o balastieră din Gorj a fost rănit grav ieri, după ce banda care transporta piatră l-a prins şi l-a izbit de un tambur, unde a fost strivit timp de câteva minute, el fiind la un pas de moarte dacă incidentul nu ar fi fost observat de către colegii săi.

Inspectorului şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, Simona Dumitraşcu, spune că bărbatul încerca să lovească un concasor de piatră cu ajutorul unui ciocan, moment în care banda transportoare l-a agăţat şi l-a târât spre un tambur.

Ulterior, ceilalţi muncitori aflaţi în preajmă au oprit banda transportoare şi au tăiat-o pentru a-şi scoate colegul grav rănit. Cristian Barbu, din oraşul Bumbeşti Jiu, a fost preluat apoi de un echipaj al salvării şi dus la spitalul judeţean de urgenţă Târgu-Jiu, de unde a fost transferat spre o clinică de specialitate din Craiova. El a suferit traumatisme toracice şi craniene, fiind transportat în stare de comă, medicii fiind rezervaţi cu privire la evoluţia sa viitoare.

Simona Dumitraşcu menţionează că accidentul în care a fost implicat bărbatul este unul de muncă, alături de inspectorii ITM Gorj la anchetă participând şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Cristian Barbu este căsătorit şi are doi copii minori, el fiind unicul întreţinător al familiei.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here