Armata Română va scoate la concurs numeroase posturi în lunile octombrie și noiembrie. Vor fi funcții cu grade de ofițeri, maiștri militari sau de subofițeri, care vor fi recrutați din mediul civil.
Pentru a deveni ofițer în Armata Română trebuie să aveți diplomă de facultate în „Matematică şi ştiinţe ale naturii”, „Ştiinţe inginereşti”, „Ştiinţe sociale”, „Arhitectură şi urbanism” sau orice specializare în profil ingineresc sau logistic. Armata caută pompieri, dar și psihologi, care să aibă diplomă de licență în „Psihologie” şi drept de liberă practică în specialitatea “Psihologie aplicată în domeniul securităţii naţionale”.
Criterii pentru angajarea în Armată
Posturile sunt deschise, bineînțeles, doar cetățenilor români, cu domiciliul stabil în țară în ultimele 6 luni, care să nu fi fost condamnați pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul. Vârsta maximă a candidaților nu trebuie să depășească 50 de ani, iar aceștia nu trebuie să facă parte din partide sau formațiuni politice.
Cei care vor să facă o carieră în Armata Română au termen până pe 5 octombrie să se înscrie la UM 02515 Bucureşti str. Izvor nr. 110, sector 5 după care, în perioada 22-26, se va face examinarea medicală. Costurile acesteia sunt suportate de candidați. Aceștia trebuie să depună o cerere de înscriere la concurs, un formular cu date personale, cazierul judiciar, certificatul de naștere, cartea de identitate, dovada absolvirii studiilor și certificatul privind situația militară.
Se va face o evaluare psihologică a candidaților, iar apoi o testare fizică, aceasta urmând să aibă loc în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie și are caracter eliminatoriu. Testul scris final are loc pe 6 noiembrie, în urma acestuia urmând să fie desemnați câștigătorii.
Beneficii pentru angajații în Armată
Salariile militarilor au crescut în acest an și cu 20 la sută. Astfel, un tânăr locotenent are salariu de 2.271 de lei, un căpitan câștigă 3.147 de lei, un maior – 3.814 de lei, în timp ce un locotenent-colonel are salariul de bază de 4.663 de lei, iar un colonel de 6.025 de lei. Pe lângă salariul de bază, militarii primesc diurne duble față de ceilalți bugetari, iar chiriile sunt compensate.
M.S.