Angajarea şomerilor, obiectiv al Centrului de Dezvoltare Managerială

161

joburiFundaţia Centrul de Dezvoltare Managerială (CDM) a organizat în cadrul Centrului de Informare şi Consiliere privind Cariera din Târgu-Jiu o întâlnire în care s-a discutat stadiul proiectului “Reţea naţională de centre de informare şi consiliere privind cariera”.

Acesta este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, domeniul 5.1 – “Dezvoltarea şi implementarea măsurilor de ocupare”.

Proiectul, cu o valoare de 5 milioane euro, are ca obiectiv informarea şi consilierea privind cariera, gratuită, a 25.000 persoane, pe durata a trei ani si este derulat de către Fundaţia Centrul de Dezvoltare Managerială (CDM). Persoanele disponibilizate, şomerii, persoanele în căutarea unui loc de muncă beneficiază de consultanţă gratuită acordată de consilierii din cele 15 centre regionale, inclusiv din Târgu-Jiu. Consilierii asistă persoanele din program în întocmirea unui CV profesional, a unui bilanţ profesional, a unei scrisori de intenţie si ghidează participanţii spre o nouă orientare profesională, generată de noi oportunităţi. Beneficiul major al consilierii constă în pregătirea persoanelor consiliate pentru întâlnirea cu angajatorii, astfel persoanele consiliate îşi sporesc şansele de angajare în competiţia cu alte persoane în căutarea unui loc de muncă.

855 de beneficiari târgujieni

La nivel naţional, un număr de 12.755 de persoane au beneficiat de serviciile de consiliere până la momentul actual. Dintre acestea, 684 şi-au găsit un loc de muncă, iar trei au ales să deschidă o afacere pe cont propriu, beneficiind de o subvenţie în valoare de 600 lei care să contribuie la cheltuielile de constituire a unei societăţi comerciale sau de obţinere a autorizaţiei de funcţionare ca persoană fizică autorizată. Prin proiect s-au acordat subvenţii în valoare de 44.595 de lei unui număr de 78 persoane pentru coplata unor cursuri de recalificare susţinute de societăţi acreditate. Centrul Regional Târgu-Jiu a consiliat nu mai puţin de 855 de persoane, dintre care 83 şi-au găsit deja un loc de muncă.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here