Andrei şi Caragea, drepţi în faţa lui Cilică

232

andrei pumni in ochiDupă ce şi-a luat autorizaţie pentru a protesta împotriva rămânerii la cârma Prefecturii Gorj şi la cea a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj a lui Liviu Andrei şi a lui Viorel Caragea, jurnalistul Ion Cilică-Deaconu a fost chemat ieri, cu mari rugăminţi, de cei doi. Cilică a refuzat iniţial invitaţia de a participa la discuţii cu Andrei şi cu Viorel Caragea dar, în final, a fost sfătuit să accepte o întrevedere cu prefectul şi cu comandantul IPJ Gorj, chiar dacă susţinea că nu va renunţa la greva foamei în care trebuia să intre de astăzi.

Prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, şi comandantul IPJ Gorj, Viorel Caragea, au demonstrat astfel că se tem de vâlva mediatică pe care ar fi creat-o gestul lui Cilică, de a protesta în greva foamei pentru demiterea celor doi. Ambii l-au chemat astfel, spăşiţi, pe acesta, joi, pentru discuţii cordiale, în care l-au rugat pe patronul ziarului ,,Universul”, totodată preşedinte al Alianţei Românilor de Pretutindeni, să renunţe la acţiunea de protest. Asta, deoarece, ambii îşi vor îndrepta atenţia spre combaterea ,,crimei organizate din Gorj”, aceasta fiind una dintre doleanţele lui Cilică. Pentru a demonstra că are dreptate, Caragea i-ar fi spus lui Cilică faptul că cei doi membri ai clanului ,,Portofel”, Făiniş senior şi junior, care s-ar face vinovaţi de agresiunea gravă îndreptată împotriva lui Cilică, sunt deja urmăriţi penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, ei fiind chemaţi, de asemenea, joi, la audieri. Caragea l-a informat pe Cilică şi că ,,nişte aghiotanţi” ai celor doi au fost reţinuţi pentru alte infracţiuni grave, la domiciliul lor fiind găsite cantităţi mari de gazolină.

Cilică, convins să renunţe la înfometare

Picture 172Cum necum, Caragea şi Andrei i-au arătat lui Cilică faptul că le cam tremură genunchii, ei fiind pregătiţi să protejeze siguranţa cetăţenilor mult mai abitir decât o fac acum. Mai mult, ştiind că protestatarul a mai iniţiat acţiuni singur şi în alte rânduri, fiind ferm pe poziţii, deşi a pus la treabă o grămadă de oameni, Caragea şi Andrei, l-au luat în serios pe Cilică, prefectul chiar discutând deschis şi despre ,,treaba” cu ameninţarea. ,,Am renunţat la greva foamei, trebuia să intru de vineri în acest tip de protest, aveam şi autorizaţie de la Primăria Târgu-Jiu, asta pentru că am discutat cu cei doi, Andrei şi Caragea, şi mi-au promis că se vor implica mai mult pentru siguranţa cetăţeanului. Eu am fost bătut noaptea în faţa casei mele din Stejari. Aceiaşi chestie i se poate întâmpla oricărui cetăţean dacă în acest judeţ nu este lege şi ordine iar infractorii merg pe stradă fără să se sinchisească”, a declarat Ion Cilică-Deaconu.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here