Andrei revine în Gorj ca şef la Pandurii! Pleacă însă Cârciumaru!

301

Subprefectul de Bucureşti, Liviu Andrei, a fost prezentat, sâmbătă seara ca viitorul manager general al Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, acesta urmând să-şi depună oficial demisia din postul deţinut la Prefectura Bucureşti. Ca o primă reacţie la anunţul respectiv, primarul Florin Cârciumaru a anunţat că pleacă de la echipă, Pandurii urmând să aibă în continuare sprijinul celor de la Primărie.

Preşedintele Consiliului de Administraţie de la Pandurii, Marin Condescu, l-a prezentat pe Andrei în faţa jurnaliştilor care îl intervievau despre rezultatul meciului pe care echipa din Târgu Jiu l-a susţinut contra echipei Gaz Metan Mediaş, echipă care s-a impus cu scorul de 2-1. Condescu a precizat cu această ocazie că Pandurii va avea de la 1 octombrie un manager general în persoana lui Liviu Andrei, fost subprefect şi prefect de Gorj până în vara anului 2012, ulterior el devenind subprefect de Bucureşti. Condescu a menţionat că viitorul manager general se va ocupa inclusiv de relaţia cu presa, capitol la care clubul a fost „deficitar”, după cum afirmă preşedintele CA.
Liviu Andrei a menţionat, în prezenţa lui Condescu, că despre numirea sa în funcţie a purtat discuţii cu acesta, dar şi cu reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu şi ai Artego SA Târgu Jiu, care sunt asociaţi la Pandurii. Acesta a declarat însă că nu a avut nicio discuţie pe tema respectivă cu nimeni din partea Complexului Energetic Oltenia, finanţatorul principal de la Pandurii, reprezentanţii acestuia solicitând până acum de mai multe ori înlocuirea din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie a lui Marin Condescu.
Ulterior, Andrei a declarat că, probabil, nu va reuşi să activeze la club de la 1 octombrie, dat fiind faptul că de abia azi ar urma să îşi înainteze demisia din funcţia de subprefect de Bucureşti. „Probabil vor mai trece câteva zile, chiar şi o săptămână sau două. Vom vedea, cert este că promisesem că o să revin acasă, iar acum cred că este momentul. Voi pierde calitatea de înalt funcţionar public prin această demisie, dar este o decizie pe care mi-o asum”, a declarat Liviu Andrei. Subprefectul de Bucureşti Liviu Andrei este profesor universitar de educaţie fizică şi sport, având cursuri la Universitatea „Vasile Goldiş” din Arad. Acesta a condus Liceul cu program sportiv din Târgu Jiu şi a fost şi şef al Inspectoratului Şcolar Gorj, ulterior devenind subprefect şi prefect al judeţului.
De asemenea, Liviu Andrei a fost primvicepreşedinte al PDL Gorj, iar în 2008 a candidat pentru un post de senator, având susţinerea sindicatelor miniere conduse de Marin Condescu, el pierzând alegerile. Andrei a fost menţinut în funcţia de prefect al judeţului şi de Guvernul condus de Victor Ponta, în august anul trecut el devenind subprefect de Bucureşti.
Ca reacţie la anunţul privind aducerea lui Andrei la Pandurii, primarul Florin Cârciumaru a anunţat că nu vrea să mai fie reprezentant în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Clubul de fotbal. El spune că postul lui Andrei trebuia prevăzut în organigramă şi aprobat de AGA şi de CA, fiind nevoie şi de consultarea celor de la Complexul Energetic Oltenia, lucru pe care Marin Condescu îl neagă. „Nu e vorba despre aşa ceva pentru că în organigramă avem funcţia de director general, care e tot una cu cea de manager general. Nu trebuie vreo aprobare în plus de la AGA sau CA pentru că nu e decât o funcţie executivă”, afirmă preşedintele Consiliului de Administraţie de la Pandurii.
Gelu Ionescu

Călinoiu, surprins de numirea lui Andrei
“Nu m-a surprins numai pe mine anunțul făcut de Marin Condescu. A surprins pe toată lumea. Este clar un abuz. Am vorbit și cu Florin Cârciumaru. Mi-a spus că nu se mai poate în felul acesta, tocmai de aceea și-a anunțat demisia. Numirea lui Liviu Andrei nu e materializată, însă, dacă ar fi fost așa, era vorba de o anchetă ca abuz în serviciu. Vestea a fost dată așa, ca să destabilizeze fotbalul gorjean și cred că măsura cea mai înțeleaptă ar fi ca AGA să se întrunească și să stabilească faptul că Marin Condescu nu mai îndeplinește condițiile pentru funcția de președinte al clubului Pandurii. Nu văd serios nici modul lui Liviu Andrei, care a acceptat să fie prezentat public, fără să vadă dacă se respectă legea. Este vorba aici de prevederile statutare, nu îl pricep pe Liviu Andrei. Oficial, Marin Condescu nu avea condițiile legale, dar cum a destabilizat și activitatea din minerit și sindicate, așa a procedat și acum. Nu se trezește nici în ceasul al 12-lea”, a declarat președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, pentru TV SUD.
Liviu Andrei nu ţine însă cont de nemulţumirile iscate în Gorj după anunţul lui Condescu şi declară public următoarele: „Încerc de foarte mult timp să vin acasă, din motive unele obiective, altele subiective. Iată că mi s-a oferit această funcţie de către cei mai importanţi oameni ai acestui judeţ, cu care eu am colaborat tot timpul foarte bine. Vin într-un moment bun al echipei, dar într-un moment mai delicat cu alte relaţii care sunt în exterior. Eu voi negocia aceste relaţii, eu voi asigura interfaţa clubului, relaţia cu mass-media, relaţia cu Federaţia Română de Fotbal”, a declarat Liviu Andrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here