Andrei Maioreanu își vede echipa favorită în lupta pentru locul 4 – „Sunt sub noi ca valoare!”

371

Energia Pandurii Târgu Jiu va sta în prima etapă a turneului pentru locurile 4-6 din faza a doua a play-off-ului Ligii Naționale de handbal masculin. Miza acestui turneu, pentru Energia, ca și pentru celelalte competitoare, este ultimul loc ce asigură prezența în cupele europene.

Tragerea la sorți a țintarului turneelor pentru locurile 1-3 și 4-6 a avut loc ieri la București, Energia bucurându-se de avantajul de a juca ultimul meci al turneului pentru locurile 4-6, pe teren propriu, contra celor de la Dinamo.
După ce ratat ocazia de a prinde podiumul Ligii Naționale pierzând de două ori în fața Științei Bacău, Energia începe lupta pentru locul 4 în compania celor de la HC Odorhei și Dinamo București, echipe care se vor înfrunta, la Odorhei, în meciul de deschidere al grupei 4-6 din play-off.

Mulțumiți de tragere
Președintele secției de handbal a Energiei, Andrei Maioreanu, spune că tragerea la sorți nu este atât de importantă pe cât pare și consideră că echipa sa trebuie să abordeze acest turneu doar cu gândul la obținerea dreptului de a merge în Challenge Cup: „Pe mine mai puțin m-a interesat tragerea la sorți. Cred că suntem la momentul la care Energia nu-și mai pune problema când joacă și cum joacă. Știm cu ce echipe avem de disputat următoarele meciuri, suntem în luptă cu echipe care, din punctul meu de vedere, sunt sub noi ca valoare și toate celelalte aspecte și de aici încolo aceste aspecete contează din ce în ce mai puțin. Dacă e să mă refer strict la această parte a tragerii la sorți, într-un fel ne este favorabilă, dar repet, pun mai puțin preț pe tragerea la sorți. Mă bazez mai mult pe evoluția echipei și pe soluțiile pe care banca tehnică le va avea cu aceste două echipe care, clar, sunt sub noi ca valoare”, a declarat Maioreanu.

Pornesc cu prima șansă
Sezonul regulat a fost încheiat de Energia pe locul 4, poziție pe care trebuie să o păstreze și după turneul în care va fi angrenată în perioada 7-24 mai. Energia a terminat în fața celor două echipe cu care se va confrunta în grupa 4-6, însă s-a impus doar în fața celor de la Odorhei, cu 27-26 în deplasare și 30-29 la Târgu Jiu, pierzând ambele meciuri cu Dinamo, 24-25 acasă și 24-26 în deplasare. Maioreanu crede că în ciuda acestor rezultate echilibrate, Energia a demonstrat prin joc faptul că pornește ca favorită în lupta pentru locul 4: „Echipa trebuie să se mobilizeze și să-și atingă obiectivul pe care ni l-am asumat de la început de la bancă tehnică la conducere, locul 4, loc de cupe europene. Nu sunt meciuri ușoare, dar chiar dacă Dinamo ne-a bătut și acasă și în deplasare, echipa noastră este clar peste ei, iar cu Odorhei am arătat că ne putem mobiliza și putem face meciuri bune. Nu știu ce cauze ar putea să apară în așa fel încât să nu reușim să facem meciuri care să ne aducă punctele pe care ni le dorim și să ne aducă locul 4 care ne va trimite în cupele europene. Avem lotul valid, complet, cu pregătirile puse la punct”, a mai declarat oficialul echipei gorjene.

Constanța, favorită la un nou titlu
În paralel cu meciurile pentru locurile 4-6, în care este angrenată echipa Energiei, se vor disputa și meciurile în care se va decide ordinea de pe podiumul Ligii Naționale, HCM Constanța, Știința Municipal Bacău și Potaissa Turda luptând pentru titlul de campioană. Având o formă sportivă deosebită, care i-a dus și în Final Four-ul Cupei EHF, HCM Constanța pornește cu prima șansă la cucerirea unui nou titlu și în opinia lui Andrei Maioreanu, care însă prevede o competiție strânsă, unde ar putea să mai apară și surprize: „Constanța este echipa cea mai în formă în momentul de față, dar nici Bacăul nu a arătat rău în această perioadă, iar Turda a arătat că poate să facă surprize. Deci și acolo se pot întâmpla destul de multe lucruri. Noi sperăm să fie meciuri bune și de câștigat să aibă întreg handbalul românesc”, a declarat oficialul echipei gorjene.

Unde vor juca din toamnă?
Ca și Stadionul „Municipal”, Sala Sporturilor din Târgu Jiu va intra într-un amplu program de reconstrucție și extindere, fapt care ar putea să împiedice echipele de handbal și baschet să evolueze la Târgu Jiu atât în campionat, cât și în cupele europene. Andrei Maioreanu spune că acest subiect îl va trece pe agenda sa ca prioritar abia după ce echipa va reuși să treacă cu brio peste examenele din play-off: „Este un subiect pe care nu vreau să-l dezvolt acum pentru că trebuie să ne canalizăm toată atenția pe meciurile din grupa 4-6. Am discutat și cu autoritățile locale, cu primarul Florin Cârciumaru, despre această situație. Vom găsi la momentul respectiv cele mai bune soluții astfel încât să nu aibă nimeni de suferit de la jucători, spectatori, fani și așa mai departe. Va fi un subiect pe care-l vom pune la punct foarte clar după ce se termină și această grupă 4-6”, a mai comentat Maioreanu. Acesta spune că, în acest moment, și transferurile sunt în planul doi: „După play-off vom discuta despre toate detaliile legate de contracte, jucători, obiectiv și așa mai departe. Cum se va termina această grupă 4-6, principalul subiect va fi legat de cum abordăm viitorul sezon competițional și, evident, cu cine”, a afirmat președintele echipei de handbal a Energiei.

Program play-off, faza a II-a:
Locurile 4-6:
7 mai – HC Odorhei – Dinamo București
11 mai – Energia Pandurii Tg. Jiu – HC Odorhei
14 mai – Dinamo București – Energia Pandurii Tg. Jiu
18 mai – Dinamo București – HC Odorhei
21 mai – HC Odorhei – Energia Pandurii Tg. Jiu
24 mai – Energia Pandurii Tg. Jiu – Dinamo București
Locurile 1-3:
7 mai – HCM Constanța – Știința Bacău
11 mai – Potaissa Turda – HCM Constanța
14 mai – Știința Bacău – Potaissa Turda
18 mai – Potaissa Turda – Știința Bacău
21 mai – HCM Constanța – Potaissa Turda
24 mai – Știința Bacău – HCM Constanța
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here