Andrei Maioreanu: E momentul să investim masiv în hidroenergie!

2788
Fostul secretar de stat în Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu, a avut o postare pe Facebook în care spune că avem resurse cât sistemul energetic să fie unul echilibrat. Deși declarația vine în contextul în care se lucrează intens pentru eliminarea cărbunelui, Andrei Maioreanu arată că investițiile pot face ca potențialul hidroenergetic de care dispunem să aibă o pondere însemnată. De aceea, este nevoie de bani pentru retehnologizareși mai ales construirea de noi capacități hidroenergetice.
”România are resursele necesare creșterii sistemului energetic, bucurându-se de un mix energetic echilibrat, iar potențialul hidroenergetic are o pondere extrem de însemnată.
Creștere înseamnă: construirea de noi capacități; retehnologizarea și modernizarea capacităților de producție, transport și distribuție de energie existente; încurajarea creșterii consumului intern în condiții de eficiență energetică; export.
Creștere înseamnă investiții. Sectorul hidroenergetic are nevoie de retehnologizări și modernizări, dar și de finalizarea obiectivelor aflate în diverse stadii de realizare(Amenajarea hidroenergetică a râului Jiu pe sectorul Livezeni – Bumbești, Amenajarea hidroenergetică Răstolița, Amenajarea hidroenergetica a râului Olt pe sectorul Cornetu – Avrig, Amenajarea hidroenergetică Pașcani pe râul Siret, Amenajarea hidroenergetică Cerna Belareca).
Este momentul să reîncepem marile investiții în domeniul hidroenergetic”, atrage atenția fostul secretar de stat.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here