Andrei Dumitrescu și proiectul câștigător – Declarații exclusive ale studentului gorjean, premiat în cadrul ediției curente a Digitaliada

3738

Săptămâna trecută, competiția națională Digitaliada și-a desemnat câștigătorii ediției din acest an. Printre premianți se numără și un tânăr student târgujian, pe numele său Andrei Dumitrescu.

Ediția a patra a concursului de resurse educaționale deschise Digitaliada și-a desemnat câștigătorii. La categoria Aplicații, premiul pentru învățământ gimnazial i-a revenit târgujianului Andrei Dumitrescu, student în anul I la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice din București, pentru realizarea site-ului GEO-Interactivă. Premiul este un laptop performant, în valoare de aproximativ 1.500 euro.

Geografie interactivă, by Andrei Dumitrescu
La doar o zi distanță de anunțarea câștigătorilor competiției Digitaliada, Andrei Dumitrescu ne-a oferit declarații exclusive despre proiectul său și despre alte competiții la care tânărul student a participat.,,Sunt absolvent al Colegiul Național ,,Ecaterina Teodoroiu”, iar în prezent sunt student anul I la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice din București. Experiența mea în crearea de material digital am dobândit-o din perioada de liceu când am participat la faza națională a concursul „Istorie și civilizație în realitate virtuală”. Am în palmares și participarea mea, în anul școlar 2017-2018 la faza internațională a concursului de robotică First Tech Challenge, desfășurat în Detroit, SUA, cu echipa liceului, Technogods, unde am ajuns în semifinală. Referitor la premiul obținut recent, pot spune că Digitaliada încurajează folosirea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ, pentru a crește performanțele școlare ale elevilor și integrarea lor, încurajează crearea și partajarea de conținut educațional liber ce poate fi folosit de orice persoană din România. De ce am ales să particip la acest concurs? Am rezonat cu ideea de a oferi elevilor conţinuturi digitale cu liber acces, de calitate, de a crea experiențe interesante și interactive pentru a putea fi folosite la clasă. În plus, a fi activ în astfel de programe de voluntariat și a participa la competiții îți poate aduce recunoaştere profesională, creșterea reputaţiei și oportunități de angajare în viitor. Proiectul premiat, GEO-Interactivă, reprezintă un site care propune învățarea geografiei într-un mod interactiv prin utilizarea animațiilor, activităților și jocurilor, iar fiecare utilizator își poate auto-evalua cunoștințele sau poate învăța prin încercare și eroare”, a declarat Andrei Dumitrescu.

Noi tehnologii și pe perioada suspendării cursurilor
În cadrul ediției de anul acesta, creatorii de conținut digital educațional au pus la dispoziția publicului larg peste 160 de resurse originale care pot fi folosite în mod gratuit atât de profesori pentru dezvoltarea și evaluarea competențelor elevilor din învățământul gimnazial și primar, cât și de către copii și părinți, de acasă, pe perioada suspendării cursurilor școlare. ,,Am parcurs câteva zeci de aplicații la Digitaliada și am simțit ca m-am întors la școală. Este extraordinar cum profesorii reușesc să construiască altfel de materiale educaționale pentru elevii lor. Este, în acelasi timp, și o muncă a lor de învățare a unor tehnologii noi de animație, învățare online sau instrumente vizuale. Digitaliada îmi redă speranța în sistemul de educație din România”, a precizat Ciprian Stănescu, co-founder Social Innovation Solutions.Ca element de noutate, participanții au înscris materiale în patru categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale, iar o comisie de elevi a evaluat materialele create de adulți și a acordat un Premiu de Popularitate. Din acest an, elevii cu vârsta peste 14 ani s-au înscris într-o categorie dedicată exclusiv lor. Câștigătorii primesc echipamente digitale performante, în valoare totală de 8.000 euro, pentru a continua munca de dezvoltare și creare de conținut educațional digital.Digitaliada este un concurs care încurajează crearea de materiale digitale cu conținut original și open source, utile procesului de învățare. Concursul de materiale digitale este organizat în cadrul Digitaliada, proiect de educație digitală al Fundației Orange, și se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și persoanelor de peste 14 ani interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare din ciclul primar și gimnazial.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here