Andreaș va boxa la Campionatul European pentru juniori

309

Loris Andreaș va reprezenta Gorjul la Campionatul European de box pentru juniori ce va avea loc la Kaposvar (Ungaria).

Tânărul boxer gorjean, legitimat la CS Pandurii Târgu Jiu, va avea ocazia să debuteze la o astfel de competiție, deși doar pe ultima sută de metri s-a reușit asigurarea participării din punct de vedere financiar. Loris Andreaș, care va lupta în limitele categoriei 57 de kg, va ajunge la Kaposvar pe 16 iunie, o zi mai târziu fiind programată prezentarea oficială, competiția întinzându-se efectiv pe perioada 18-26 iunie. În acest moment nu se cunoaște numărul exact de participanți, iar tragerea la sorți pentru tabloul competiției va avea loc după înscrierea, la fața locului, a tuturor participanților.

Țintesc o medalie
Loris Andreaș este unul dintre tinerii boxeri cu mare potențial, iar atât el, cât și antrenorul său se gândesc să se întoarcă din Ungaria cu o medalie la gât: „Obiectivul nostru este să luăm o medalie, noi sperăm să fie cât mai strălucitoare. În primul rând contează prezența acolo a copilului. E prima dată când participă la o asemenea competiție”, a declarat Doruleț Neamțu, cel care-l antrenează pe Andreaș la CS Pandurii Târgu Jiu. Faptul că boxul gorjean este un nesecat izvor de talente este demonstrat și de faptul că tinerii boxeri gorjeni sunt căutați și doriți la centrele naționale și olimpice de pregătire: „De la 1 iulie, atât el, cât și Florin Bâlteanu, vor pleca la Centrul Olimpic de la Brăila la pregătire. Vor să îi ia acolo cu tot cu școală. Pe cel mic, pe David Andreaș, vreau să-l trimit la centrul de la Reșița, la Vaștag”, a mai declarat antrenorul Doruleț Neamțu.

Conturi blocate la federație
Participarea tânărului sportiv la Campionatul European de box pentru juniori de la Kaposvar este rodul talentului sportivului și a muncii depuse la club alături de antrenor și a fost posibilă doar cu sprijinul unor oameni care iubesc cu adevărat acest sport. Andreaș nu ar fi putut participa la această competiție fără sprijinul financiar primit din partea acestora: „Federația Română de Box are conturile blocate, toate deplasările care se fac în exterior se fac pe bani din sponsorizări. Cluburile nu au voie să susțină sportivii la nivel internațional. La nivel național au fost asigurate cheltuielile la toate competițiile de către cluburi, dar la nivel internațional nu este posibil. M-au ajutat să obțin acești bani mai mulți oameni de bine, care iubesc boxul, Cătălin Brăilă, Cristian Vodislav, Mihai Prunariu cu prietenii dânsului, domnii Crețu și Făget. A trebuit să strângem 600 euro pentru masă și cazare în acea perioadă și încă 100 euro pentru transport și ce mai este nevoie”, a mai declarat Doruleț Neamțu, cel care-l pregătește pe Loris Andreaș.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here