ANCOM: Gorjul, locul doi pe țară la numărul incidentelor pe conexiunile mobile cauzate de lipsa curentului electric

803
PICTURE BETH WALSH Mobile phone theft.

ANCOM a analizat recent particularităţile incidentelor cauzate de întreruperile furnizării energiei electrice, mai ales că în ultimii ani numărul acestora a crescut în totalul incidentelor raportate către Autoritate. Analiza are drept scop evaluarea impactului incidentelor electrice ce pot afecta rezilienţa comunicaţiilor electronice mobile şi identificarea unor măsuri specifice care pot fi luate, în acord cu alte entităţi implicate.

Conform rapoartelor privind incidentele de securitate realizate de Autoritate, în 2019 numărul incidentelor electrice cu impact semnificativ cauzate de întreruperile de curent a crescut aproape de 3 ori comparativ cu anul 2017 (de la 140 la 360), ajungând să reprezinte 45% din totalul incidentelor raportate.

Potrivit Agerpres, aproape 90% dintre incidentele cauzate de lipsa de alimentare cu energie electrică au afectat furnizarea serviciilor la puncte mobile (88,5% în anul 2017, peste 94% în 2018, respectiv peste 97% în 2019). Din perspectivă geografică, judeţele care au înregistrat cele mai multe probleme sunt Buzău, Gorj, Teleorman, Constanţa, Timiş, Olt şi Dolj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here