Anchete sociale pentru 4.000 de târgujieni

152

subventie incalzireDirecţia Publică de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu, cu sprijinul Primăriei, a demarat ieri campania de efectuare a mii de anchete sociale pentru 60% din cei aproape 6.000 de beneficiari târgujieni ai subvenţiei pentru încălzire în sezonul noiembrie 2011 – martie 2012.

Potrivit prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială pentru perioada sezonului rece, Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Gorj a transmis DPPS Târgu-Jiu lista cu beneficiarii ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor la domiciliul cărora urmează să se efectueze anchetele sociale în scopul verificării veridicităţii celor declarate de titulari la întocmirea cererii şi declaraţiei pe propria răspundere privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei. “În această lună, instituţia noastră a primit această listă cu 5.708 beneficiari ai ajutorului pentru încălzirea locuinţelor cu gaze naturale şi 459 beneficiari ai sistemului de încălzire cu combustibili petrolieri, urmând să se efectueze anchete pentru cel puţin 60% dintre aceştia. Drept urmare, vom trece la efectuarea a circa 4.000 de anchete sociale la domiciliul solicitanţilor. În principiu, acestea trebuie finalizate până la începutul sezonului rece următor, dar noi vrem să le încheiem până la sfârşitul lunii martie”, a declarat Teodora Ciobanu, directoarea DPPS Târgu-Jiu.

15 echipe în teren

De asemenea, în această perioadă DPPS va efectua şi anchete sociale suplimentare, la sesizarea unor terţi persoane fizice sau juridice peste procentul prevăzut anterior. În situaţia în care beneficiarii refuză să colaboreze cu colectivul de anchete, se procedează la încetarea acordării dreptului, iar sumele acordate necuvenit se recuperează în condiţiile legii. “Vom avea 30 de persoane care se vor ocupa de anchete, şi se vor grupa în 15 echipe, câte două persoane pe echipă, iar fiecare echipă va avea de efectuat circa 400 de anchete sociale. Vom verifica numărul de persoane declarate pe domiciliu, dar şi veniturile declarate. Astfel de anchete le-am efectuat şi anul trecut, anchetaţi fiind 8% din totalul solicitanţilor de la nivelul municipiului. În acest sens, în sezonul rece noiembrie 2010 – martie 2011, au fost efectuate 720 de anchete sociale, iar la 300 dintre solicitanţii verificaţi am găsit nereguli”, a mai spus directoarea Teodora Ciobanu.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here