Anchete sociale la 3.750 beneficiari ai ajutorului de încălzire

152

Începând din data de 21 ianuarie şi până pe data de 31 martie, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au efectuat anchetele sociale la beneficiarii ajutorului de încălzire. Au fost realizate 3.750 anchete sociale, nefiind dispusă nicio sancţiune pentru că nu au fost depistate nereguli.

Câteva mii de persoane din municipiul nostru au solicitat ajutor de încălzire pentru sezonul rece 2012-2013. Conform legislaţiei în vigoare, autorităţile aveau obligaţia de a efectua anchete sociale la 60% dintre beneficiari. Ele au fost demarate în luna ianuarie şi s-au finalizat la sfârşitul lui martie. „Am început anchetele la data de 21 ianuarie, iar la 31 martie au fost finalizate. Conform legii, am avut obligaţia să efectuăm un număr destul de mare de anchete, respectiv 60% din numărul cererilor depuse”, a declarat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu.

Nicio sancţiune aplicată
Pentru efectuarea anchetelor sociale, au fost nominalizaţi prin Dispoziţia Primarului municipiului Târgu-Jiu, un număr de 28 de funcţionari din cadrul Primăriei Târgu-Jiu şi din Direcţiile aflate în subordinea Consiliului Local Târgu-Jiu, constituindu-se astfel 14 echipe compuse din câte două persoane. Au fost efectuate nu mai puţin de 3.750 de anchete sociale, nefiind aplicate sancţiuni.
„Pentru sezonul rece 2012-2013 au fost depuse 5.746 cereri pentru încălzirea cu gaze şi 627 de cereri pentru încălzirea cu lemne. S-a acordat ajutor unui număr de 5.518 familii pentru încălzirea cu gaze naturale şi 588 pentru încălzirea cu lemne. Principalul motiv de respingere a dosarelor a fost nerespectarea prevederilor legii privind proprietatea, sau au avut terenuri mai mari decât era prevăzut în lege, ori maşini cu capacitatea cilindrică mai mare de 1.600 centimetri cubi. La acest moment s-au realizat 3.750 de anchete sociale. Nu am constatat situaţii în care să se aplice sancţiuni pentru că deja se făcuseră verificări premergătoare; singurele situaţii întâlnite în teren au fost cele privind modificări de venituri după depunerea cererii”, a explicat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here