Anchetaţi pentru că au organizat o bătaie între câini

367

Anchetă a poliţiştilor gorjeni, după ce doi tineri din municipiu s-au filmat şi au postat pe internet imagini cu o bătaie între câini din rasa pitbull. Inspectoratul de Poliţie Judeţean s-a sesizat ieri despre cazul respectiv, identificarea celor doi făcându-se repede, după ce filmuleţul a fost postat pe pagina de Facebook a unuia dintre participanţii la lupta respectivă. În imagini se pot vedea cei doi câini cum se muşcă, iar de pe margine sunt încurajaţi de proprietarii lor pentru a se lupta în continuare. Unul dintre tinerii care apare în imaginile postate pe internet îi strigă unui câine „bine Busu, rupe-l!”.

Cei doi tineri au fost aduşi la audieri la sediul Poliţiei Municipale Târgu-Jiu, unul dintre ei solicitând să fie interogat doar în prezenţa unui apărător. Audierile au durat ore în şir, iar suspecţii nu au recunoscut că ar fi organizat o astfel de luptă. Avocatul Cătălin Ulmet spune că nu există probe care să îi incrimineze pe cei doi tineri, în opinia sa aceştia fiind nevinovaţi. „Nu s-au organizat lupte între câini, a fost o încăierare între câini. Băieţii au fost la o petrecere şi acolo s-au întâlnit câinii, nimic mai mult”, afirmă avocatul.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian, menţionează că, pe parcursul audierilor, proprietarii celor doi câini au negat că ar fi organizat o luptă între animale. „Cei doi suspecţi susţin că ar fi fost o încăierare spontană între cei doi câini şi nimic mai mult. În continuare aceştia sunt anchetaţi pentru organizarea de lupte între câini, aşa cum prevede ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi”, menţionează Dochian. Fapta respectivă este pedepsită de legislaţia în vigoare cu închisoare de minim şase luni şi maxim trei ani.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here