Anchetaţi pentru că au furat de la locul de muncă

226

frati furt stanestiDoi fraţi din Stoina, de 19 şi 20 de ani, s-au ales cu dosar penal, dar şi cu o noapte în spatele gratiilor, după ce au ajuns să fure tocmai din Vaideni- Stăneşti. Aceştia nu au ajuns aici din întâmplare, ci, din contră, ca angajaţi ai unei firme care are contract cu Primăria Stăneşti pentru a introduce reţeaua de apă în localitate.

O şcoală abandonată era folosită ca punct de adăpostire a uneltelor, dar şi de cazare peste noapte a muncitorilor, singurul sistem de „siguranţă” al clădirii reprezentându-l o yală extrem de fragilă şi câteva geamuri sparte…În aceste condiţii, cei doi fraţi nu au stat prea mult pe gânduri, mai ales când au văzut că scule de mii de lei stau în şcoala părăsită nepăzite de nimeni. Ca urmare, aceştia au pus în maşina cu care veniseră cam ce au putut şi duşi au fost, după prima zi de lucru făcându-se nevăzuţi.

 

De urmă le-au dat însă repede poliţiştii, care i-au exclus din cercul de suspecţi pe localnicii din Vaideni. Satul are puţini locuitori şi toţi se cunosc unul cu altul, nimeni neriscându-şi reputaţia pentru un generator electric sau un polizor unghiular, o parte din obiectele dispărute din şcoală. De altfel, sătenii le-au spus anchetatorilor încă de la început că trebuie să caute hoţii în rândul muncitorilor, nu al lor. Cum cei doi fraţi nu au mai venit la lucru, au fost luaţi imediat în vizor, pe parcursul anchetei amândoi recunoscând că ar fi comis furtul. Ambii au susţinut însă că au fost cuprinşi de remuşcări şi au adus obiectele furate înapoi la şcoală, deşi nimeni nu i-a mai văzut prin comuna Stăneşti. Firma la care lucrau cei doi a comunicat Poliţiei un prejudiciu de 12.500 de lei, prejudiciu care deocamdată nu a fost recuperat. De altfel, restul angajaţilor implicaţi în realizarea aducţiunii cu apă nici nu au mai avut cu ce să lucreze, edilii din Stăneşti sperând ca muncitorii să reia lucrul măcar de azi. Hoţii le-au mai lăsat doar un buldoexcavator, acesta, e drept, neputând fi „adăpostit” în incinta şcolii abandonate, ci doar în curtea acesteia. Cei doi fraţi suspectaţi de comiterea furtului au primit de la procurorul de caz interdicţia de a părăsi ţara, asta deşi poliţiştii ceruseră arestarea lor preventivă.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here