Anchetaţi pentru că au bătut un câine

134

Doi tineri din municipiu sunt anchetaţi de Poliţie după ce s-au filmat lovind un câine şi au postat imaginile pe pagina de Facebook pe care unul dintre ei o ava până ieri dimineaţă. Contul respectiv a dispărut după ce cazul a devenit public şi jurnaliştii au început să pună întrebări, mai ales că IPJ Gorj s-a autosesizat şi a deschis o anchetă.

Pe imagini apare un tânăr care, de pe o casă în construcţie, aruncă spre sol cu un bolţar, lovind un câine aflat la parterul clădirii. Individul respectiv, precum şi cel care a filmat scena, au fost identificaţi ieri şi chemaţi la audieri, ambii explicând că la parterul clădirii aveau o plasă cu mâncare adusă pentru muncitorii care lucrau la casă. Câinele le-a mâncat însă salamul şi, pentru a-l îndepărta, au decis să arunce de pe clădiri cu ce le-a picat la mână, pentru amuzament filmând şi scena respectivă. Distracţia de atunci îi costă însă un dosar penal în care sunt acuzaţi de maltratarea unui animal, infracţiune pentru care riscă ori o amendă de până la 10.000 de lei ori puşcărie pentru până la trei ani.

Plângere de la ProAnimals
Din păcate pentru cei doi, imaginea a ajuns şi în atenţia unei asociaţii de protecţie a animalelor care a şi făcut, la începutul acestei săptămâni, plângere la poliţie. Carmena Şerbănoiu, preşedintele asociaţiei de protecţie a animelelor „ProAnimals“ a declarat: „Gestul celor doi este incalificabil şi plin de cruzime. Am depus luni o plângere la poliţie împotriva acestor indivizi. Ceea ce au făcut ei este cruzime împotriva animalelor şi constituie infracţiune care se pedepseşte cu amendă penală între 1.000 şi 10.000 lei sau închisoare de la şase luni la trei ani. Am primit mesaje de la persoane din toate colţurile lumii care-şi exprimau indignarea vis-a-vis de gestul acestor tineri. Sperăm ca de această dată organele abilitate să-şi facă datoria”.
G. Ionescu
A. Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here