Ancheta promisă de directoarea școlii, de formă! Ișfan verifică, personal, situația elevei de la Liceul Roșia de Amaradia

458

Inspectorul școlar general al IȘJ Gorj, Ion Ișfan, a anunțat, miercuri, că, personal, va verifica noul incident petrecut în incinta Liceului Tehnologic Roșia de Amaradia privind situația ingrată în care se află o elevă a unității de învățământ. De altfel, generalul Inspectoratului Școlar Județean Gorj s-a arătat revoltat că evenimentul din incinta școlii respective nu i-a fost adus la cunoștință de către directoarea liceului, acesta aflând din presă că o elevă ar fi cercetată pentru comportament indecent, deși mai mulți profesori, dar și directoarea au discutat, în ultimele săptămâni, situația cu adolescenta respectivă. Reprezentanții IȘJ Gorj spun că la școală se va face o anchetă serioasă, iar eleva va fi consiliată de un psiholog indicat de CJRAE, școala neavând unul.

Aflând că directoarea Liceului Tehnologic Roșia de Amaradia nu a inițiat nici, ieri, ancheta internă de care a vorbit, marți, aceasta limitându-se doar să discute cu părinții fetei și să le indice că presa este vinovată de situația fiicei lor, fără a discuta măcar cu profesorii elevei ori cu colegii acesteia, Ion Ișfan a declarat că va verifica, personal, cele petrecute în unitatea de învățământ respectivă. ,,Nu se poate ca acest caz să nu fie anunțat de conducerea școlii nici la IȘJ Gorj și nici la Poliție, iar aceste instituții să afle din presă că într-o școală există astfel de suspiciuni. Personal, voi verifica care este situația, asta direct la școală, și voi trimite acolo și o persoană abilitată să discute cu elevii, cu profesorii fetei și cu aceasta. Cazul este grav cu atât mai mult cu cât în școală s-au mai petrecut astfel de incidente ce țin de moralitatea elevilor. Vom vedea apoi ce măsuri se impun. Oricum nu se mai poate așa, se întâmplă prea multe în acea școală”, a declarat Ion Ișfan.
Nu este singurul reprezentant al instituției județene de învățământ care are această părere. Și purtătorul de cuvânt al instituției, Georgeta Popescu, susține că situația trebuie tratată cu seriozitate, iar eleva consiliată de un psiholog școlar. Cum școala nu are un astfel de psihholog, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj va trimite acolo o persoană specializată să discute cu eleva respectivă.

Dacă șantajul se confirmă, Poliția se va autosesiza!
Șocant este însă comportamentul directorului școlii, Ilona Tița, care nu numai că a încercat să mușamalizeze cazul, pentru a-și proteja funcția, dar nici nu a informat părinții despre situația fetei, nu a cerut opinia poliției existând persoane care spun că fata ar fi declarat că ar fi fost șantajată cu imaginile respective, fapt care este deosebit de grav și frizează penalul, nici superiorii din educație și nici cei din consiliul profesoral nu au făcut o anchetă internă cum se impune.
Mai exact, nici în al unsprezecelea ceas, directoarea nu a întrunit Consiliul Profesoral, Comisia de Disciplină și niciun alt for din școală care ar fi abilitat să pună în discuție cazul elevei. A preferat să incite doar părinții fetei împotriva presei, motivându-le că doar ziaristul este vinovat că acest caz grav a fost făcut public, scoțând din schemă interesul elevei, și deloc persoana sa.
Trebuie menționat că situația trebuie verificată cu maximul de seriozitate dacă ne gândim că școala a mai fost implicată recent în două situații în care au avut de suferit elevii nu directorii acesteia.
Reamintim că marți, atât directoarea școlii Ilona Tița, cât și dirigintele fetei au afirmat că au aflat și ei de zvonurile care circulă la adresa fetei, legat de un comportament indecent, și au recunoscut că au discutat cu aceasta, și, șefa școlii, cu un alt elev despre anumite fotografii care ar circula printre elevii liceului. Investigația directoarei s-a oprit însă cu două săptămâni în urmă, aceasta preferând să pună batista pe țambal. Tatăl fetei a declarat, marți, pentru Gorjeanul, că este de acord ca fiica sa să suporte măsurile care se impun, dacă cele discutate la adresa fetei se confirmă.
Mai mult, părintele a spus că fiica sa neagă cele întâmplate și pune doar pe seama colegelor ,,răutățile” vorbite în școală, la adresa acesteia.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here