Anchetă pentru 150 de minute de întârziere ! – Trenul navetiştilor, oprit forţat la Bărbăteşti

157

deschidereUn salariat al Regionalei CFR Craiova este cercetat de superiorii săi după ce vineri trenul pe care îl conducea s-a defectat în Halta Bărbăteşti.

 

Trenul personal 2021, ce se deplasa, în acea dimineaţă, din direcţia Craiova spre Petroşani a staţionat în halta gorjeană deoarece locomotiva i s-a defectat. Hilar a fost faptul că locomotiva trimisă să tracteze trenul, rămas pe linie la Bărbăteşti, s-a defectat şi ea, o a doua locomotivă de la un tren de marfă reuşind, în cele din urmă, să repună cele trei vagoane de călători în mişcare. Aceste operaţiuni s-au realizat însă în peste două ore şi jumătate, creând astfel personalului 150 de minute de întârziere.

Ghinionişti, aşa se pot numi pasagerii trenului personal 2021 care vineri dimineaţă la orele 3.04 s-au urcat din gara Craiova în trenul care trebuia să îi ducă la muncă. Trenul se deplasa în tren pag 3direcţia Petroşani, dar pe la orele 4.35, ajuns în Halta Bărbăteşti, din judeţul Gorj, s-a defectat. Probleme au apărut la locomotiva trenului, care nu a putut fi repusă în mişcare. Mecanicul a cerut imediat sprijin pentru a-şi putea continua cursa. La faţa locului a fost trimisă astfel o nouă locomotivă, de la un tren de marfă. Din păcate, când a fost pusă să tracteze trenul de călători şi această locomotivă s-a stricat. O a doua locomotivă a fost trimisă apoi, şi ea la faţa locului, aceasta provenind tot de la un tren de marfă, şi cu chiu şi vai trenul a fost repus în mişcare, asta însă după 150 de minute petrecute în halta Bărbăteşti.

Călătorii, supăraţi

În cele trei vagoane ale trenului personal se aflau însă aproximativ 150 de călători, persoane de diferite vârste care trebuiau să ajungă, în acea dimineaţă, la serviciu. Personalul mai era numit drept ,,trenul navetiştilor” şi asta din acuza numărului mare de persoane care îl foloseau ca să ajungă la serviciu. Oamenii şi-au sunat superiorii şi au dat vina pe locomotiva care s-a defectat dar cu toate acestea la mulţi orele le-au fost tăiate. Oamenii au încercat să prindă un alt tren, dar din păcate în halta Bărbăteşti nu opresc nici acceleratele şi nici măcar vreun tren rapid. Unii s-au certat cu conductorii de tren şi şi-au cerut banii pe bilete înapoi, dar, nimeni nu i-a băgat în seamă. Trenul s-a repus însă în mişcare apoi până la Valea Sadului, între această staţie şi Petroşani trenul 2021 fiind apoi anulat. S-a format un alt tren 2022, care a plecat din gara gorjeană, vineri după ora 9.00.

Locomotive stricate lunar

Astfel de incidente, cu locomotive defecte, trenuri întârziate şi călători afectaţi, se petrec însă în fiecare lună pe liniile Regionalei CFR Craiova, susţin angajaţii acesteia din judeţul Gorj. Sub protecţia anonimatului oamenii se plâng că aceste locomotive nu sunt reparate atât cât ar fi trebuit, asta şi pentru că banii aferenţi acestor revizii dispar în mod miraculos. ,,Ni se spune de la Regionala CFR Craiova că au fost alocaţi bani pentru reparaţii, dar culmea este că aceste revizii nu se fac”, a declarat unul dintre salariaţii Regionalei CFR din Gorj.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here