Anchetă la Termocentrala Turceni după incendiu

518

Incendiul izbucnit la Termocentrala Turceni a fost stins de pompieri, în noaptea de marți spre miercuri, după o intervenție care a durat aproape șapte ore. Totul ar fi pornit după ce un panou electric ar fi luat foc, la cota 15. Evenimentul a fost anunțat la 112 cu puțin timp în jurul orei 21.00, la fața locului fiind trimiși peste 25 de angajați din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Pompierii susțin că intervenția a fost dificilă din cauza degajărilor mari de fum. ”Incendiul a apărut în camera circuitelor de comandă la Grupul 7 Turceni, grup aflat în reparație. Presupunem că a luat foc o cartelă, iar de aici s-a extins către alte panouri din acea zonă. Locația panoului ce a luat foc este închisă și din cauza fumului dens din acea camera pompierii militari, cât și pompierii companiei au acces cu greu în interiorul acestei săli. Tensiunea electrică din momentul apariției incendiului este oprită. SE Turceni este în funcțiune cu două grupuri, Nr. 3 și 4, care funcționează fără probleme în aceste momente, un al treilea grup aflându-se în rezervă”, a declarat Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.
”La data de 13 martie, poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Turceni au fost sesizaţi prin apelul 112 de un bărbat de 36 de ani, din comuna Malu Mare, dispecer în cadrul Termocentralei Turceni, despre faptul că la blocul şapte al termocentralei a izbucnit un incendiu, la dulapurile electrice de comandă. La fața locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul ISU Gorj care au intervenit pentru stingerea incendiului. Din primele cercetări efectuate de polițiști la faţa locului a reieşit faptul că, în urma incendiului, nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale. Cercetările continuă pentru stabilirea cauzei producerii incendiului. În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă”, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Reprezentanții ISU Gorj au anunțat, ieri, cauza probabilă a incendiului: un scurtcircuit electric la un aparat de comandă și control defect.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here