Anchetă la Spitalul Județean

11383

Este anchetă la Spitalul Județean din Târgu-Jiu, după ce o infirmieră, în uniformă de serviciu și cu mănuși de protecție, a fost filmată, sâmbătă seara, în fața unității medicale, în timp ce încărca varză în portbagajul mașinii.

„În legătură cu aspectele sesizate în mediul online (sâmbătă seara o persoană de sex feminin, îmbrăcată în uniformă de spital, a fost filmată în timp ce încărca varză în portbagajul unui autovehicul parcat lângă Spitalul de pe strada Tudor Vladimirescu), managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a dispus începerea unor verificări, astfel că, în cursul zilei de mâine, luni, va fi constituită o comisie de cercetare disciplinară. În funcție de rezultatul verificărilor, se va decide ce măsuri se impun în acest caz”, au anunțat reprezentanții spitalului.

În ultimii ani, la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au făcut investiții majore în aparatură, mai multe secții au fost modernizate, totul pentru ca pacienții, dar și angajații unității, să beneficieze de condiții mult mai bune, spune managerul spitalului, Dumitru Vienescu.

Infirmiera lucrează la Secția Recuperare Medicină Fizică și Balneologie.

„Atitudinea unor asemenea angajați, precum doamna din filmare, nu este acceptată și aduce grave prejudicii de imagine unității medicale. Voi constitui o comisie de cercetare disciplinară, căci aceste fapte nu pot rămâne nesancționate. Probabil, dacă se întâmpla așa ceva în sistemul privat, persoana în cauză avea deja desfăcut contractul de muncă. În sistemul de stat, legislația nu este atât de permisibilă, trebuie constituite aceste comisii de cercetare disciplinară care să stabilească gravitatea faptei în funcție de care se vor aplica sancțiuni”, a mai precizat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Filmarea a fost prezentată de jurnalistul Claudiu Matei, pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here