Anchetă la Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia

411

Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia se află din nou în vizorul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj după ce un elev ar fi fost agresat de un coleg. Se pare că cearta dintre cei doi elevi a început în timp ce aceştia se aflau încă la ore.

Incidentul s-ar fi produs acum câteva zile. Doi elevi ai Liceului Tehnologic Roşia de Amaradia, unul de clasa a X-a iar celălalt de clasa a XI-a, s-ar fi luat la ceartă în timpul orelor de curs. Conflictul dintre cei doi ar fi continuat şi după ore, când unul dintre elevi şi-a chemat prietenii şi l-au bătut pe celălalt. O comisie constituită la nivelul IŞJ Gorj a fost trimisă la Roşia de Amaradia pentru a cerceta incidentul. „Din informaţiile pe care le avem noi privind conflictul dintre doi elevi din clasele liceale de la Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia, între aceştia s-a produs o neînţelegere iar tatăl presupusei victime a intervenit şi a anunţat poliţia. O echipă din cadrul instituţiei noastre s-a deplasat deja acolo pentru a analiza aspectele semnalate. Aşteptăm concluziile acestei comisii”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al IŞJ Gorj.

Directorul liceului riscă să-şi piardă funcţia
Directorul Liceului Tehnologic Roşia de Amaradia, Cristinel Faităr, riscă să fie demis deoarece nu este pentru prima oară când acesta este atenţionat să acorde mai multă atenţie supravegherii elevilor. „Ştim că, public, primarul comunei şi-a exprimat dezaprobarea în legătură cu modul în care directorul Liceului Tehnologic Roşia de Amaradia manageriază astfel de conflicte, întrucât a mai existat un caz foarte grav, când un elev a fost accidentat în timpul orelor de curs (…) La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, încă de atunci, i s-a pus în vedere domnului director că dacă se mai repetă astfel de situaţii o să răspundă, în sensul că îşi riscă funcţia”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IŞJ Gorj. „Tatăl copilului m-a sunat pe mine, pentru că directorul Faităr nu a răspuns la telefon și l-am trimis pe viceprimar la școală să vadă ce s-a întâmplat, pentru că eram plecat din localitate. A venit și polițistul la școală, împreună cu tatăl și viceprimarul pentru a efectua cercetări. Nu trebuia să se întâmple așa ceva. Profesorii ar fi trebuit să dezamorseze conflictul“, a spus Liviu Cotojman, primarul comunei Roșia de Amaradia. Reamintim că în septembrie 2013, un elev în vârstă de 11 de ani, din Roşia de Amaradia, a ajuns în comă la spital după ce a fost lovit de o maşină în timp ce se îndrepta spre casă. Accidentul s-a produs la o oră la care elevul ar fi trebuit să fie încă la şcoală. Profesoara cu care ar fi trebuit să aibă ore atunci a plecat însă fără să anunţe iar elevii au urmat-o. Din fericire, elevul rănit în accident şi-a revenit ulterior.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here