Anchetă la Liceul Tehnologic Roșia de Amaradia pentru comportamentul indecent al unei eleve

548

Conducerea Liceului Tehnologic Roșia de Amaradia a fost obligată să inițieze o anchetă internă, după ce comportamentul indecent al unei eleve din cadrul unității de învățământ a trecut dincolo de porțile școlii. Directorul unității de învățământ dar și dirigintele fetei susțin că și ei au auzit că fotografii și filmulețe privind acest tip de comportament al adolescentei ar circula printre elevi, dar spun că ei nu au văzut înregistrările, deși știu că elevi ai școlii vorbesc, de ceva timp, despre ele. Cu toate acestea, directorul școlii a făcut, marți, efortul să-l cheme pe unul dintre părinții elevei la liceu pentru a discuta despre fiica lor, iar o comisie a instituției va urma să decidă dacă fata se face sau nu vinovată de comportament indecent.

Liceul Roșia de Amaradia, același în care o elevă de clasa a VII-a este însărcinată iar doi elevi de 11 și 13 ani au fost filmați întreținând relații sexuale în curtea unității de învățământ, a ajuns iar în mijlocul unei situații care frizează moralitatea elevilor școlii. Directoarea Ilona Tița a declarat însă pentru Gorjeanul că va iniția o anchetă, după ce la rândul său a aflat că o elevă de liceu, ar avea un comportament indecent.,,Eu am chemat-o la mine, atât pe această elevă, cât și pe un alt elev, în legătură cu faptul că au absentat la o oră. I-am întrebat și despre acele fotografii, despre care și eu am auzit, dar mi-au spus că nu le dețin, că nu există… Voi discuta însă cu dirigintele, cu părinții fetei și voi iniția o anchetă internă pentru a vedea dacă lucrurile care se aud la adresa fetei se confirmă. Vrem astfel să evităm alte situații grave care s-au petrecut în școală, ori cu elevi ai instituției, în ultimul timp”, a declarat directoarea Tița.
,,Am discutat și o să mai discut cu eleva respectivă, deoarece și eu am auzit, de la elevi, de aceste înregistrări privind comportamentul indecent al acesteia. Voi purta discuții și cu părinții ei pentru normalizarea situației. Vom vedea dacă se impun sau nu luarea unor măsuri privind comportamentul fetei”, a declarat și dirigintele elevei Nicolae Dragomir.

Școala a ținut totul la secret, timp de două săptămâni!
Tatăl elevei de 15 ani, chemat ieri la școală, a aflat abia marți despre zvonurile negative legate de fiica sa, asta deși directorul școlii a discutat cu adolescenta, pe această temă, în urmă cu două săptămâni. ,,Eu sunt de acord să se facă o astfel de anchetă și să se ia măsuri cu fiica mea, asta dacă se face vinovată. Eu am discutat însă cu ea și spune că nimic nu este adevărat din ceea ce se vorbește la adresa ei. Vom vedea apoi cine sunt cei care împrăștie astfel de zvonuri”, a declarat părintele, cu mențiunea ca fiica sa are rezultate bune la școală și ar fi victima invidiei unor colege.

Grav, dincolo de uimirea normală a părinților fetei din acest caz, este însă că școala a încercat, iar, să mușamalizeze aceste lucruri, știut fiind că presa a fost cea care a făcut publice, în ultimul timp și nu numai, mai multe incidente legate de comportamentul imoral al unor elevi ai acestei școli. De fiecare dată au răspuns însă elevii, Inspectoratul Școlar Județean Gorj evitând să ceară explicații scrise și de la conducerea școlii pentru faptele petrecute în incinta unității educaționale.
A.STOICA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here