Anchetă IȘJ, pentru elevii cu simptome de enterocolită

281

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a intervenit după ce joi, câtorva elevi de la Şcoala Generală “Pompiliu Marcea” din Târgu-Jiu li s-a făcut rău în timpul orelor. Ion Ișfan, inspectorul general, a inițiat o anchetă, luându-se în calcul și calitatea laptelui și a cornului distribuit gratuit școlarilor, asta chiar dacă unii copii au vomat și fără să consume produsele. De altfel, doar patru elevi au acuzat stări de vomă, iar unul dintre ei a ajuns la spital cu simptome de enterocolită.

“M-a anunţat directoarea şcolii că un singur copil a ajuns la spital cu simptome de enterocolită, tatăl său spune că e din cauza laptelui şi cornului, dar dacă ar fi aşa li s-ar fi făcut şi altor copii rău. Facem o anchetă, am trimis deja un inspector şcolar acolo”, a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul şcolar general, Ion Işfan.
Directoarea Şcolii Generale “Pompiliu Marcea”, Rozica Pătrăşcoiu, a declarat, însă că niciun alt copil din unitate nu a acuzat probleme de sănătate, iar dintre cei patru cărora li s-a făcut rău doar o parte au consumat lapte şi corn. “La pauza de la ora 12,00, adică la 12 fără 10, directoarea adjunctă care aflase înaintea mea de incident mi-a spus că sunt ceva probleme cu laptele şi cornul la clasa a V-a A. Am mers în clasă să discut cu copiii, patru copii au fost trimişi acasă pentru că au vomat şi i-a durut capul, s-a luat legătura cu părinţii şi toţi au fost luaţi de părinţi în condiţii normale. Un singur copil a fost dus de părinte la spital, probabil că se simţea mult mai rău, a necesitat internare, cred că acum nici nu mai este în spital şi i s-a pus un diagnostic de enterocolită. Nu ştiu exact dacă este virală sau este una care are treabă cu alimentaţia. Copiii care s-a simţit rău, unii au mâncat lapte şi corn, alţii n-au mâncat lapte şi corn. Au reclamat cu toţii că a fost foarte cald în clasă, nu au aerisit probabil în pauze suficient şi s-a făcut cald, e posibil să fi fost un disconfort termic. Am păstrat un lapte şi corn, voi vorbi să-l ducem la analize. Niciun alt copil de la o altă clasă nu a reclamat nimic, îmi vine greu să cred că este de la lapte şi corn”, a precizat Rozica Pătrăşcoiu.
Produsele au fost ridicate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj, iar conducerea școlii așteaptă acum rezultatele.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here