Anchetă internă în PSD! – Vicele de la Scoarţa, la un vot de demitere

314

primaria scoartaComuna Scoarţa are în continuare viceprimar, chiar dacă vineri s-a organizat, în incinta primăriei, o şedinţă extraordinară de Consiliu Local pe ordinea de zi fiind doar un punct, adică demiterea vicelui Gheorghe Babalâc.

 

În ciuda propunerii făcute de şase consilieri locali, privind demiterea lui Babalâc, votul ia câştig de cauză vicelui, care a rămas în continuare pe funcţie, el scăpând pentru un vot. Pesediştii fac însă anchetă internă la Scoarţa pentru a-l identifica pe cel care ar fi putut trăda, votând împotriva demiterii lui Babalâc.

Şedinţa extraordinară de vineri de la Scoarţa nu s-a desfăşurat într-o atmosferă prea calmă. Asta deoarece la şedinţă au participat câţiva cetăţeni de etnie rromă din localitatea Bobu care îl susţineau pe vicele Babalâc.

Pe ordinea de zi se afla un singur punct, propunerea de demitere a viceprimarului exclus din PNL Gorj, Gheorghe Babalâc, propunere făcută de un grup de nouă consilieri locali. La vot însă, propunerea nu a trecut, ea primind doar 7 voturi deşi avea nevoie de 8 pentru ca Babalâc să fie demis din funcţie. În sală, din partea PSD Gorj s-a aflat vicepreşedintele organizaţiei social-democrate Ciprian Florescu şi liberalul Radu Angheloiu.

Dian crede că pesediştii au trădat

Faptul că vicele Babalâc nu a putut fi înlocuit din funcţie l-a supărat pe preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, care a anunţat că ,,unul dintre consilierii PSD a trădat”. Dian Popescu susţinea că astfel, USL-ul nu va putea funcţiona niciodată în Gorj.

În ce priveşte PSD-ul, vicepreşedintele Ciprian Florescu a cerut deja o anchetă internă la PSD Scoarţa, pentru a se verifica cum au votat cei doi consilieri locali ai partidului. Dacă se va dovedi că unul dintre consilieri a trădat, votând de partea PDL, acesta ar putea să îşi piardă calitatea de consilier local şi chiar calitatea de membru al PSD.

Cotârlău: ,,Cea care a trădat este Mioara Andronie”

Primarul comunei Scoarţa, Aurelian Cotârlău, consideră că ştie care a fost pesedistul care a trădat. ,,După comportament şi după cum o cunosc, în proporţie de 95% sunt convins că Mioara Andronie a trădat. Prin eliminare ea a fost”, a declarat edilul local liberal, Cotârlău. Mioara Andronie este fosta primăriţă PSD din Scoarţa. În Consiliul Local sunt 13 consilieri, unul de la PDL a lipsit. Şapte au votat pentru excludere şi cinci pentru menţinere. Cei care au votat pentru excludere sunt 4 de la PNL, 1 de la PRM, 1 PSD şi 1 de la Partida Rromilor.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here