Anchetă a Protoieriei Târgu-Jiu pentru maneaua filmată într-o biserică

263

Videoclipul unei manele cântată de Florin Minune în incinta unei biserici, se zice că din municipiu, pune pe jar Protoieria Târgu-Jiu. Asta mai ales că, cei care se duc să se roage la biserica din videoclip ar fi revoltaţi de aprobarea dată manelistului Florin Minune de a înregistra melodia “Ascultă Doamne ruga mea”, tocmai în parohia lor.

Protopopul Ionuţ Câmpeanu, de la Protoieria Târgu-Jiu Sud susţine că nu ştie de vreo aprobare dată vreunui solicitant pentru a filma un videoclip în parohia pe care o conduce, dar nici că acest lucru s-ar fi petrecut pe raza Protoieriei Târgu-Jiu Nord, condusă de Cosmin Bălan. “Nu ştiu de vreo aprobare dată cuiva pentru vreun videoclip pentru că s-ar fi discutat în şedinţa de la Mitropolie.(…) Dacă ar fi fost solicitată mai demult o aprobare aş fi ştiut”, a declarat preotul Câmpeanu.
Cu toate acestea, mai mulţi credincioşi susţin că videoclipul ar fi fost filmat tocmai la biserica “Sfinţii Apostoli” din Târgu-Jiu. Detaliile din videoclip nu indică însă această biserică ci o alta.

Se zice că este blasfemie
Contactat telefonic preotul Bălan nu a fost de găsit însă colegul acestuia Ionuţ Câmpeanu a menţionat că Protoieria va iniţia o anchetă pentru a se elucida cine a dat o astfel de aprobare şi dacă într-adevăr videoclipul s-a filmat la vreun lăcaş de cult din municipiu. Asta mai ales că scenariul videoclipului este revoltător pentru credincioşi, protagonistul acestuia, Florin Minune, rugându-se în lăcaşul de cult pentru că are probleme cu legea, fiind ridicat tocmai din biserică, încătuşat şi, în final, încarcercat.
A. Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here