Anchetă a procurorilor pentru răspândirea COVID-19 la Spitalul Județean!

1999

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a comunicat, ieri, că a deschis o anchetă în privința modului în care virusul COVID-19 s-ar răspândi în mod necontrolat în interiorul Spitalului Județean de Urgență. Un procuror s-a autosesizat ca urmare a declarațiilor din spațiul public pe acest subiect și a deschis un dosar penal pentru a lămuri lucrurile.
„La data de 05 mai 2020, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, în temeiul art. 292 C.p.p., s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 și 2 CP, urmare a mai multor articole din presa locală, potrivit cărora, în cadrul colectivului de la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu are loc o răspândire necontrolată a virusului SARS-Cov-2, precum şi la pacienții internați în această unitate spitalicească. De asemenea, s-a reținut că, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, nu există circuite epidemiologice și nu au fost luate măsuri pentru testarea personalului medical și a personalului TESA, care în prezent se află în izolare la domiciliu. Declarațiile din presa locală a unei persoane infectate cu virusul SARS- Cov-2, pe perioada internării acesteia în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, au relevat faptul că persoana respectivă a fost infectată cu virusul SARS-Cov-2 ca urmare a neglijenței, manifestată de personalul medical. Cadrele medicale, citate de publicații, au relatat că măsurile dispuse de conducerea spitalului nu corespund protocoalelor și măsurilor epidemiologice necesare în vederea combaterii virusului SARS-Cov-2.
Cauza a fost înregistrată la data de 05 mai 2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu sub nr. 1330/P/2020, cercetările fiind efectuate de către IPJ – Gorj – Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul acestei unități de parchet”, au anunțat anchetatorii.Cercetările sunt efectuate in rem cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

  1. Bine ar fi daca s- ar face ceva , dar ca toate o sa se mușamalizeze, sunt prea multe ” vedete ” implicate la nivel local

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here