Anchetă a Inspectoratului Școlar la școlile din Bumbești Jiu

265

Inspectoratul Școlar Gorj a deschis ieri o anchetă la școlile de pe raza orașului Bumbești Jiu, după ce șeful instituției a aflat de la jurnaliști despre faptul că aproximativ 200 de elevi sunt examinați medical după ce un profesor al acestora a fost depistat ca bolnav de tuberculoză.

Ion Ișfan s-a văzut nevoit să recunoască faptul că nu a fost informat de situația de la Bumbești Jiu până în cursul zilei de marți, când la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au început să fie aduși elevi pentru analize medicale. Acesta afirmă că a mers la spital și a discutat cu medicii, aflând că nu sunt probleme deosebite pentru elevi, șefii instituțiilor de învățământ urmând să fie trași la răspundere însă pentru că nu au informat Inspectoratul Școlar despre cazul profesorului bolnav de TBC.
„Miercuri de dimineață am trimis inspectorii la unitățile de învățământ de la Bumbești Jiu pentru a afla ce anume s-a întâmplat acolo și de ce nici un director nu a informat și Inspectoratul Școlar despre această situație. Nu se poate ca să avem sute de elevi vaccinați pentru că au intrat în contact cu acel domn profesor, iar eu să aflu de la jurnaliști că avem o problemă medicală la acele școli”, a menționat șeful IȘJ Gorj. Un număr de 50 de elevi au fost aduși, marți, la secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu pentru investigații suplimentare, după ce, în cursul săptămânii trecute toți elevii de la liceul din Bumbești Jiu și școala generală din oraș au fost vaccinați cu un test de depistare a tuberculozei. Alte loturi de câte 50 de elevi vor fi aduse la Târgu Jiu pentru investigații suplimentare până mâine, după ce cadrele medicale au constatat că se impune acest lucru în urma analizării rezultatelor testelor de săptămâna trecută.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here