Anca Bordușanu, secretar executiv PSD Gorj, mesaj pentru cei ce se dau ,,salvatorii județului”

1507

„Nu mai pozați în salvatorii județului, pentru că nu sunteți!”, a transmis astăzi, Anca Bordușanu, secretarul executiv al PSD Gorj, după ce deputatul Dan Vîlceanu, liderul PNL Gorj a anunțat ieri că responsabili de la București sunt așteptați, în perioada următoare, în Gorj pentru discuții cu autoritățile județene și locale, oameni de afaceri și lideri sindicali despre atragerea banilor europeni din Fondul pentru o tranziție justă.

„Programul operațional de Tranziție Justă a devenit interesant pentru partidele aflate la guvernare, PNL și USR pentru a poza că le pasă de soarta județului. Deși Guvernul PNL știa de acest program încă din ianuarie 2020, nu a făcut nimic până în septembrie, când, în campania electorală fiind, au început să vorbească despre faptul că vin bani în țară pentru o economie verde. Nu mai faceți declarații populiste, doar de dragul de a ne vinde, nouă, gorjenilor, minciuni. Înainte de a deschide gura, ar trebui să știți, voi cei de la guvernare, faptul că, Consiliul Județean Gorj a constituit cu mult timp în urmă, grupul de lucru pentru elaborarea planului teritorial de tranziție justă”, a menționat Bordușanu. Potrivit secretarului executiv al PSD Gorj, totodată consilier județean, Grupul are în componență 24 de membri: sindicate din minerit, CEO, APM Gorj, AJOFM Gorj, ISJ Gorj, primăriile Turceni, Rovinari, Motru, Târgu Jiu, precum și ADR Sud Vest Oltenia.

Până acum, Grupul a avut 4 ședințe de lucru, prima întâlnire debutând în luna octombrie 2020, iar cea de-a patra a avut loc pe 22 Ianuarie 2021. „Și ca să arăt ”interesul” guvernului pentru acest proiect, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a făcut prima adresă către Consiliul Județean abia în decembrie 2020, prin care vorbește despre faptul că trebuie elaborate cele 6 planuri teritoriale de tranziție justă. Așadar, fapte, nu vorbe!”, a menționat Anca Bordușanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here