Analiză post-alegeri la PSD Gorj. „Vom lua măsuri”

3814

Câștigători ai alegerilor parlamentare, social-democrații gorjeni se pregătesc de ședințe și analize în partid. Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, a anunțat că se vor lua măsuri „până la cele mai radicale” cu aleșii care nu au susținut întrutotul partidul la acest tur de scrutin.

Sunt de notorietate clipurile de promovare în care cinci primari PSD s-au transformat în agenți electorali pentru candidatul PNL la Senat, Ion Iordache.
„O să facem o analiză pe fiecare localitate în parte. Cu siguranță vom lua măsuri, de la cele mai ușoare până la cele mai radicale. Nu ne jucăm! Fiecare are dreptul de a alege. Dacă nu mai vor să stea lângă noi, sunt liberi să plece, nu-i ținem cu forța”, a anunțat public, la un post local de radio, deputatul Mihai Weber.
Cât despre primarii social-democrați care și-au anunțat susținerea pentru Iordache, liderul PSD Gorj a precizat: „Nu este normal ca un membru al unei formațiuni politice să fie angrenat în campania unei alte persoane din altă formațiune politică. În primul rând, este un lucru extrem de rău pentru persoana respectivă; asta arată și caracterul, și adevăratele intenții și, până la urmă, se pune o etichetă care nu se va șterge niciodată în viață. A fi duplicitar, a-ți urmări doar interesul propriu sau a te vinde așa de ușor este un lucru extraordinar de urât pentru orice persoană și cred că mai departe comentariile sunt de prisos”, a mai spus Weber.

„Un scor bun”
Partidul Social Democrat Gorj a câștigat alegerile cu 40%, PNL fiind pe locul doi, cu puțin peste 25%.
Și președintele executiv al PSD Gorj, Cosmin Popescu, a vorbit despre analize în sânul partidului. „Este un scor bun pentru noi. O să facem o analiză, a ceea ce s-a întâmplat de-a lungul timpului, de la europarlamentare, pentru că trebuie să pregătim cu adevărat anul 2024, când o să avem din nou patru tururi de scrutin. Vom face analizele pentru că trebuie să întărim organizațiile locale acolo unde am pierdut alegerile locale, să pregătim candidați pentru primari, pentru consiliile locale. De asemenea, vom face o analiză și a altor rezultate și, acolo unde se impun măsuri, cu siguranță le vom lua”, a explicat Popescu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here