Analiză post-alegeri în PSD Gorj. „Vom face înlocuiri”

1371

Social-democrații gorjeni își fac calcule și analize după alegerile locale, pregătindu-se deja pentru viitorul scrutin electoral.
Mihai Weber, președintele PSD Gorj, se declară mulțumit de rezultatul obținut de partid în Gorj. Social-democrații au majoritate în Consiliul Județean, au câștigat 43 de primării, dar au pierdut la scor în municipiul Târgu-Jiu.
Organizațiile cu probleme nu vor scăpa însă de sancțiuni. Rămâne de văzut dacă și la Târgu-Jiu se vor lua măsuri.
„Suntem într-o analiză, urmează cu siguranță niște modificări în anumite organizații locale. Una peste alta, sunt foarte mulțumit de scorul obținut. În condițiile date, cu o bătălie deschisă pe mai multe fronturi, cu mai multe formațiuni politice, am depășit 40% la sută și avem majoritatea în Consiliul Județean. Practic, acesta a fost scopul principal, să câștigăm Consiliul Județean. Sunt foarte mulțumit de scor, însă e loc și de mai bine. Ținând cont însă de faptul că partidul aflat la guvernare a obținut doar 28%, undeva cu doar un procent în plus față de targetul minim de 27% pe care l-a impus PNL-ul, eu mă declar extrem de mulțumit de scorul obținut. De aceea vom avea o analiză cât se poate de aplicată, pe fiecare localitate în parte, iar acolo unde este cazul, vom face înlocuiri”, a anunțat deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, la Radio Infinit.

„Surprize plăcute” la parlamentare
În altă ordine de idei, Mihai Weber a anunțat că vor fi „surprize plăcute” atunci când vor fi nominalizați candidații pentru alegerile parlamentare din luna decembrie.
Un singur lucru este cert: Weber va deschide lista pentru Camera Deputaților. „Da, îmi doresc încă un mandat de deputat și voi deschide lista la Camera Deputaților. Celelalte nume le veți afla într-o perioadă destul de scurtă, aș putea spune, cu o singură mențiune, că este posibil să fie surprize plăcute pentru mulți. Țin cont foarte mult de ceea ce își doresc gorjenii, iar dacă sunt oameni care nu vor înțelege asta, nu vor avea loc în echipa Partidului Social Democrat”, a mai adăugat Weber.
Deputatul de Gorj nu a dorit să comenteze nici despre lista de la Senat. Primul loc i-a revenit, la alegerile trecute, fostului primar Florin Cârciumaru. „Nu voi discuta despre niciun nume în afară de mine. Când va fi stabilită lista, veți fi anunțați. Trebuie mai întâi să parcurgem și noi etapele statutare, să avem discuții în BPJ, apoi în Comitetul Executiv Județean și vom discuta după aceea”, a susținut liderul PSD Gorj.
În schimb, candidații PNL la parlamentare vor fi validați și anunțați peste două săptămâni. Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină vor deschide lista la Camera Deputaților, iar primul loc la Senat îi revine omului de afaceri Ion Iordache.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here