Ana Băleanu rămâne preşedintele Colegiului Medicilor Gorj

111

colegiul medicilor gorjAlegerile pentru desemnarea conducerii Colegiului Medicilor Gorj s-au încheiat. În urma numărării voturilor, au rămas în consiliul judeţean al colegiului 12 medici specialişti şi un medic de familie. Dintre aceştia se alege preşedintele, care va fi tot Ana Băleanu.

Contactată telefonic, medicul Ana Băleanu a confirmat că alegerile s-au desfăşurat conform normelor în vigoare şi scrutinul s-a încheiat fără probleme, punctajele obţinute fiind afişate la sediul Colegiului Medicilor Gorj. Totodată, Băleanu a primit cu modestie felicitările pentru noul mandat de preşedinte al CM Gorj, spunând doar „Mulţumesc!”.

Un singur medic de familie în consiliul CM Gorj

Pentru alegerile de la Colegiul Medicilor Gorj s-au înscris numai medici activi. În total au fost depuse 33 de candidaturi; opt dintre candidaţi sunt medici de familie. Un singur reprezentant al medicinii de familie a fost ales membru al consiliului judeţean al CM Gorj. „Medicul de familie Vali Ciungu este singurul nostru reprezentant în consiliu, restul 12 sunt medici specialişti. Practic, nu este nicio schimbare în Colegiul Medicilor Gorj, rămânând aceeaşi conducere după aceste alegeri şi preşedinte fiind tot doctoriţa Ana Băleanu”, precizează Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.

Moisescu nu putea conduce Colegiul Medicilor

Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, a fost unul dintre candidaţii la conducerea Colegiului Medicilor din judeţul nostru. Se pare, însă, că acesta nu ar fi putut conduce CM Gorj, fiind incompatibil atâta vreme cât ocupă funcţia de preşedinte al Patronatului. „Candidatura mea era pentru consiliul judeţean teritorial al Colegiului; din acest consiliu se alege preşedintele, iar eu nu puteam fi ales pentru că sunt preşedinte la Patronat şi astfel există această incompatibilitate”, a menţionat Moisescu. În plus, medicul Mihai Moisescu mărturiseşte că nu ar fi renunţat pentru nimic în lume la postul de preşedinte al Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, întrucât „Patronatul a rămas singurul for ce apără cu adevărat interesele medicilor de familie; apără interesele tuturor medicilor de familie din judeţul nostru, nu doar pe cele ale membrilor săi”. Cel de-a doilea tur de scrutin organizat la nivelul Colegiului Medicilor Gorj s-a desfăşurat în perioada 24-26 noiembrie 2011. Rezultatele urmează a fi validate. Pentru acest tur al alegerilor nu a mai fost necesară o prezenţă la urne de 50% plus 1, din cei 650 de medici cu drept de vot, de această dată câştigând candidaţii care au obţinut cele mai multe puncte din totalul voturilor exprimate.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here