An BRONZat pentru Energia

286

Seria cu Steaua pentru câștigarea medaliilor de bronz în Liga Națională de Baschet Masculin s-a dovedit a fi o simplă formalitate pentru formația antrenată de Antonis Constantinides.

După victoria la pas obținută în capitală, în fața propriilor suporteri, Energia a făcut spectacol, a câștigat cu 84-76 și meciul doi și a terminat sezonul pe locul al treilea, cea mai bună performanță în campionat pentru clubul gorjean, care anul trecut a câștigat în premieră Cupa României, iar în acest an a mai luat bronzul și în EuroChallenge.

Start dificil, revenire în forță
Steaua a început în forță meciul doi și a condus în permanență pe tabelă. Imprecizia jucătorilor Energiei de la linia de fault a făcut ca bucureștenii să se detașeze, la un moment dat având chiar un avantaj de 11 puncte, scor 13-24 după opt minute de joc. Energia nu a cedat, iar sfertul secund a călcat în picioare echipa oaspete. Un run de 11-0 pentru gorjeni a deschis sfertul doi și a adus Energia pentru prima dată în avantaj, scor 28-26. Steaua a mai avut momente în care a adus aminte de echipa din turul sezonului regulat, căutat să mențină echilibrul, dar ultimele minute înaintea pauzei au aparținut gazdelor, care de la 35-38 au marcat șase puncte consecutive și au intrat la pauza mare cu un avantaj de o posesie, scor 41-38. Prima parte a sfertului trei a fost echilibrată, dar tot cu Energia în prim-plan, gorjenii reușind să mărească ecartul la cinci puncte, scor 55-50. Au urmat apoi minute de baschet foarte bun practicat de elevii lui Constantinides, care s-au desprins la 14 puncte, scor 64-50, cu aproape două minute înainte de finalul sfertului trei. Darby a ridicat ștacheta la 16 puncte, dar Barac a încheiat sfertul cu o reușită care a dus scorul la 68-54.

Mici emoții spulberate de Darby
Energia și-a dorit să facă spectacol la ceea ce se anunța deja a fi ultima reprezentație a sezonului, dar atacurile din debutul sfertului patru n-au avut precizia dorită. Steaua a profitat și pas cu pas s-a apropiat pe tabelă de gazde. Momentul cheie al confruntării a avut loc atunci când mai erau de disputat aproape două minute de joc. Steaua s-a apropiat la doar patru puncte, scor 78-74, și a pornit pe contraatac prin Miță Paul. O finalizare ce părea simplă i-a oferit însă lui Darby șansa unui spectaculos capac, mingea a fost recuperată și Troupe a finalizat rapid cu un slam care a ucis speranțele Stelei. Trupa lui Constantinides și-a fructificat apoi fiecare atac, iar victoria nu avea cum să mai fie contestată, ea fiind mult mai clară decât o arată scorul final, 84-76. Cu 2-0, Energia a câștigat cât se poate de clar finala mică a campionatului, a sărbătorit la finele partidei alături de fani un sezon de vis și pentru sezonul viitor planurile se anunță mărețe.

Constantinides, recunoscător conducerii, jucătorilor și fanilor
Antrenorul cipriot al Energiei s-a bucurat pentru performanțele realizate în acest sezon și a ținut să mulțumească celor din conducere pentru încrederea acordată, Constantinides fiind recunoscător pentru faptul că i-a fost oferită oportunitatea de a antrena într-un baschet pe care-l consideră unul dintre cele mai bune de pe bătrânul continent. Apoi, Constantinides a mulțumit jucătorilor săi: “Trebuie să vorbesc despre jucătorii mei, pentru că ceea ce am realizat în acest sezon a depins în proporție de 90% de munca lor, de dorința lor și de tot ceea ce au făcut pe teren. Sunt foarte fericit în special pentru Porter și pentru Louis. După mulți ani petrecuți aici, la Târgu-Jiu, în acest an au obținut tot ceea ce meritau ca și jucători”, a menționat antrenorul Energiei. Nu în ultimul rând, cipriotul a amintit și aportul suporterilor Energiei la ceea ce echipa a reușit în acest sezon: “Le mulțumesc din inimă și fanilor pentru sprijinul pe care l-au acordat aici. Am primit zi de zi dragostea și suportul lor și am încercat să-l dăm înapoi de două sau trei ori mai mult. Fanii noștri au fost una dintre principalele noastre arme în acest sezon. Ne-au dat energie, putere, încredere și au fost principalul motiv pentru care am arătat ca o echipă inaccesibilă pe teren propriu”, a mai declarat Antonis Constantinides.

Energia Târgu Jiu – Steaua CSM București 84-76 (17-26, 24-12, 27-16, 16-22)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 900
Energia: Watson (14), Troupe (14), Darby (9), Kremen (7), Milosevic (16), Bratoloveanu, Minea, Vlaicu, Karpelesz (12), Omer, Aktaș, Mack (12). Antrenor: Antonis Constantinides.
Steaua: M. Paul (2), Drăgușin (1), Barac (10), Dodoc, Amis (10), Nicoară (29), Drca, Perry (2), Ikonic (22). Antrenor: Niksa Bavcevic.
Arbitri: Marius Ciulin, Alin Faur, Dragoș Stan.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here