Amplu exercițiu de alarmare în caz de dezastru, în Gorj

315

Exercițiul de testare a sirenelor care anunță situațiile de urgență va avea loc vineri, și în județul Gorj. Acțiunile au început, ieri, la nivel național și se vor încheia pe 21 aprilie. Sirenele vor suna în județul Gorj, vineri, între orele 10.00-12.00. Oamenii care vor auzi semnalul de alarmare, compus din cinci sunete, fiecare având o durată de 16 secunde, sunt sfătuiți să își păstreze calmul pe toată durata exercițiului.

”IGSU va desfășura în această săptămână un amplu exercițiu, la nivel național, pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. În perioada 18-21 aprilie, în localități din țară va fi declanșat mecanismul de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite și vor fi acționate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populației din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice. Simulările vor începe marți, 18 aprilie, iar timp de patru zile vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.
În cadrul acestui exerciţiu, testarea echipamentelor dedicate de avertizare/alarmare a populației din judeţul Gorj se va desfăşura în data de 21 aprilie 2017, în intervalul orar 10.00-12.00.
În perioada vizată, locuitorii judeţului Gorj vor auzi semnalul de alarmare, compus din cinci sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10.00-12.00.
De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație.
Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Lt.col. Dumitru Petrescu” al Judeţului Gorj. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma EXERCIȚIU”, se precizează într-un comunicat de presă al ISU Gorj.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here