Amplasamentele pentru noul Complex Sportiv, predate către CNI

281

În şedinţa de Consiliu Local ce a avut loc ieri, consilierii municipali târgujieni au aprobat presarea amplasamentelor Sălii Sporturilor şi Stadionului Municipal, pe perioada realizării lucrărilor de modernizare, către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). De asemenea, în scopul perfectării documentaţiei ce stă la baza investiţiei de extindere şi modernizare, ieri a fost aprobată şi modificarea şi completarea Anexei la HCL nr. 305 din 12.09.2014 privind modificarea şi completarea HCL nr. 122014, urmând ca astfel să se rectifice obiectivele şi suprafeţele aferente, conform extrasului de carte funciară.
În octombrie 2014, Guvernul a alocat bani şi a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea Stadionului Municipal şi a Sălii Sporturilor din Târgu-Jiu. La acea dată, autorităţile locale au spus că în 2015 lucrările vor fi definitivate la Sala Sporturilor, urmând ca termenul de execuţie pentru Stadion să fie de 18 luni de la data începerii lucrărilor, lucrări programate a fi demarate în primăvara anului curent. Valoarea estimată a modernizării şi extinderii stadionului este de 21.850.000 euro, din care 1.092.000 euro este co-finanţarea de la bugetul local şi Consiliul Judeţean.
Stadionul va avea două tribune principale cu o capacitate totală de 12.386 de locuri, toate acoperite, renunţându-se la cele două peluze actuale. Prin reconfigurarea stadionului se va mări şi pista de atletism, ea putând fi ulterior omologată pentru competiţii de nivel naţional. Stadionul va fi prevăzut cu toate instalaţiile, inclusiv una de nocturnă. În ceea ce priveşte Sala Sporturilor, va fi extinsă zona principală a tribunelor, se va realiza o nouă structură cu 1.230 de locuri, faţă de cele 770 existente. De asemenea, se va renunţa la spaţiile prezente de intrare care se vor reconfigura. Pe partea opusă se va asigura o zonă de acces pentru VIP şi persoanele cu handicap locomotor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here