Amnistia fiscală adoptată – Bugetarii nu mai restituie sporurile ilegale

125

Sorin ToropMarţi, deputaţii au aprobat legea amnistiei fiscale, cu 234 voturi „pentru” şi 3 abţineri. Reprezentanţii funcţionarilor publici din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj s-au arătat deosebit de bucuroşi la aflarea acestei veşti.

În pofida faptului că se aşteptau ca abia săptămâna viitoare să se supună la vot Legea amnistiei fiscale, bugetarii gorjeni au savurat din plin adoptarea acesteia. „Sunt plăcut surprins şi deşi mă aşteptam ca votul să aibă loc marţea viitoare recunosc că mă bucur foarte mult că amnistia fiscală a fost aprobată acum. Le-am spus şi colegilor mei şi sunt cu toţii bucuroşi şi aşteaptă să apară în Monitorul Oficial. Când am cerut acest proiect nimeni nu credea în el; dintr-o luptă cu morile de vânt, amnistia fiscală a devenit acum o realitate, lucru care ne dă speranţe şi ne demonstrează că munca sindicală trebuie să continue. Mulţumesc noii majorităţi USL – UDMR pentru votul de astăzi”, a mărturisit Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din DGASPC SANITAS Gorj.

Funcţionarii speră să recupereze şi alte drepturi

De ieri, amnistia fiscală nu mai este un simplu proiect legislativ. În expunerea de motive a proiectului sunt invocate „buna credinţă” atât a angajatorilor care au achitat sporurile în baza contractelor sau acordurilor de muncă, cât şi a angajaţilor, dar şi practica neunitară a instanţelor judecătoreşti privind procesele cu contestaţii ale deciziilor Curţii de Conturi. Vestea aprobării amnistiei fiscale i-a bucurat pe toţi bugetarii. Acum ei aşteaptă publicarea legii în Monitorul Oficial şi speră că îşi vor recupera şi alte drepturi. „Mai avem încă de recuperat drepturi de care am fost privaţi, dar votul de astăzi din parlament este un lucru minunat. Sperăm ca guvernanţii să se îndrepte spre sectorul bugetarilor, pentru că din punctul de vedere al salarizării suntem foarte prejudiciaţi. Am pierdut foarte mult, în condiţiile în care volumul de muncă este foarte mare. Cel puţin la noi, la nivelul DGASPC, sunt categorii de personal care au salariul la nivelul anului 2005. Ne bucurăm că a trecut amnistia fiscală şi aşteptăm să recuperăm şi alte drepturi”, a declarat Nicolae Pasăre, preşedintele Sindicatului Salariaţilor din DGASPC Gorj. Bugetarii gorjeni aşteaptă cu nerăbdare publicarea în Monitorul Oficial a Legii amnistiei fiscale.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here